Congres 'De 100'

22 april 2023 - Diestsevest 40, 3000 Leuven

Diestsevest 40 - 3000 Leuven
Zaterdag 22 april 2023
van 09:00 tot 18:00

Het is bijna weer zover. De hoogmis van de democratie binnen JONGCD&V komt er aan: ons jaarlijks congres! We verwachten jullie dit jaar allemaal op 22 april 2023 in het mooie Leuven voor een dag vol hevige debatten, fijne ontmoetingen, maar vooral ontzettend veel plezier.

Via onze jaarlijkse thematische congressen bepalen we de koers van onze jongerenpartij. Dit jaar hebben we het echter over een andere boeg gegooid: geen overkoepelend thema. Via een participatief traject hebben we iedere jongere de kans gegeven om die stelling naar voor te schuiven die zij willen besproken zien, los van gelijk welk thema.  De congrestekst komt dus echt vanuit al onze leden en bevat dus ook voor ieder wat wils: van gezondheidszorg tot digitalisering én van institutionele hervormingen tot wonen. Geen enkele tsjeef zal op zijn honger blijven zitten.

Inschrijven en het volledige programma via: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-q8CTbnLIT5AqGfi5PteGzxm2U9Bo5mkGK0PQKrExWD5ivw/viewform?usp=sf_link

Met 100 stellingen beginnen we ons congres, maar niemand die weet met hoeveel stellingen we uiteindelijk zullen eindigen. Wat we wel al weten is dat de gestemde stellingen de basis zullen vormen van de verkiezingstekst van JONGCD&V richting 2024. Belangrijk dus om ook jouw stem te laten horen! De congrestekst is aan al onze leden beschikbaar gesteld via mail. Wil je de congrestekst nogmaals doorkrijgen, stuur dan een mailtje naar jonah@jongcdenv.be

Amendementen moeten 7 dagen voor het congres worden ingediend via jonah@jongcdenv.be. Dat is dus mogelijk t.e.m. vrijdag 14 april (23u59). Een actualiteitsmotie kan ook op dezelfde manier worden ingediend. Dit moet ten laatste 12u voor aanvang van het congres gebeuren en is dus mogelijk t.e.m. vrijdag 21 april (20u59). Actualiteitsmoties mogen uitsluitend betrekking hebben op onderwerpen buiten de congresthema’s. De congrescommissie oordeelt over de opportuniteit van de actualiteitsmoties en legt ze desgevallend op het einde van de plenumzitting aan het congres voor.

Maar niet alleen de inhoudelijke innerlijke tsjeef zal gevoed worden. Op ons congres geven we ook het startschot van twenty-four, onze vormingsreeks voor alle JONGCD&V’ers richting de lokale en bovenlokale verkiezingen. Een snelcursus Crash Course Content Creation zal hiervoor de spits afbijten.