OrangeLab Fiscaliteit en Begroting breekt uit

Wetstraat 89, 1040 Brussel

Wetstraat 89 - 1040 Brussel
Maandag 15 april 2019 tot maandag 29 april 2019

Om de overheid haar werk te doen, hebben we geld nodig. Dus moeten we belastingen heffen. Tot zover, eenvoudig. Maar wat dan? Belastingen, hoe begin je daar eigenlijk aan?

Tijdens twee avonden willen we jullie op een toegankelijke manier laten proeven van de fiscaliteit in België. We willen jullie tonen hoe geld doorheen de verschillende overheden vloeit en hoe het overal, soms op onverwachte manieren, impact heeft.

Om zeker te zijn dat deze voorstelling echt op maat is voor jullie, geven we ze gewoon zelf. We willen niet dat jullie worden platgeslagen door jargon van experten en kilometers cijfers maar willen dat iedereen mee op de trein kan springen en zelf aan de slag kan gaan.

We organiseren twee avonden op de Wet89 rond vier thema’s. Tijdens onze eerste avond op maandag 15 april spreken we over de Europese begrotingsregels en over wat een belasting goed, slecht of zelf perfect maakt. Op de tweede avond (29 april) denken we na over de link tussen fiscaliteit en klimaat en over hoe belastingen in België zorgen voor welvaartsverdeling.

Zet je maar snel op aanwezig op Facebook voor beide avonden! Voor mensen voor wie de verplaatsing niet evident is, worden de lezingen ook live gestreamd. Om deel te nemen aan de live streaming moet je apart inschrijven: sessie 1 en sessie 2.

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie