OrangeLab Klimaat breekt uit

13 april 2019

Zaterdag 13 april 2019
van 09:00 tot 17:00

JONG CD&V Orange Lab Klimaat organiseert een dag rond de duurzame transitie met tal van 'best practices' in de praktijk. We bezoeken eerst Wasewind, een bedrijf dat 100% hernieuwbare windenergie levert en als coöperatie investeert in lokale windenergie projecten. Chris Derde (bezieler van Wasewind) laat ons de binnenkant van een windturbine zien. Daarnaast leidt Groene Kring (dé vereniging voor jonge land- en tuinbouwers) ons rond bij Thomas die als jonge boer een melkveebedrijf runt en ons de liefde voor de stiel wilt laten proeven. Tot slot gaan we ook langs bij Omegabaars (duurzame vis) die via zijn innovatieve kweekmethode de manier van vis kwekerij voorgoed wilt verduurzamen. 

Schrijf je nu in door te mailen naar lauwerskarl@gmail.com. Plaatsen zijn beperkt (30), inschrijven ten laatste tot 10 april.

 

Praktisch: zaterdag 13/4, van 9h aan station Sint-Niklaas tot 17h aan station Gent-Sint-Pieters. Laat weten of je met de auto kan komen zodat we tussen de activiteiten door kunnen carpoolen.