JONGCD&V gaat vollenbak vooruit

24 juli 2018

Met een gepersonaliseerd verkiezingsfilmpje en de slogan ‘Vollenbak Vooruit’ trapt JONGCD&V de verkiezingen af.

“Vollenbak vooruit” met die slogan en bijhorend filmpje trapt JONGCD&V de campagne voor de lokale verkiezingen af. De aftrap werd vandaag om klokslag 12u gegeven met de lancering van een filmpje, dat voor een vijftigtal afdelingen ook nog eens gepersonaliseerd werd. De beelden vallen op door de flitsende beelden van jonge gezichten en standpunten die elkaar snel afwisselen.

Dat het om een filmpje van JONGCD&V gaat, krijg je pas helemaal op het einde te zien. “Dat is een bewuste keuze. Met deze filmpjes hopen we jongeren in de eerste plaats duidelijk te maken hoe belangrijk deze verkiezingen wel zijn door concrete standpunten in beeld te brengen. Heel wat jongeren die voor het eerst gaan stemmen beseffen nog niet welke impact hun stem kan hebben. Dat proberen we hiermee duidelijk te maken, door de vele jongeren op onze lijsten aan het woord te laten” aldus nationaal jongerenvoorzitter Sammy Mahdi.

 

 

De vernieuwingsoperatie bij CD&V is in ieder geval opvallend. De jongeren hebben er onder meer voor kunnen zorgen dat op de meeste lijsten 1 jongere in de top 3 van de gemeenteraadsverkiezingen staat en 3 jongeren in de top 10. Nu willen ze die verjongingsoperatie ook in de beleidsvoorstellen zien. Mahdi: “We hebben zelf een filmpje gemaakt met de drie prioriteiten die we vanuit het nationale niveau meegeven: betaalbaar wonen, een modernisering van de politieke cultuur en veilige fietspaden. Toch hebben we er bewust voor gekozen om te werken met gepersonaliseerde filmpjes waar iedere afdeling kan aangeven wat de prioriteiten in hun gemeente zijn. Lokale verkiezingen kan je onmogelijk nationaal volledig invullen. Het is vanuit die eigenheid dat we in oktober het verschil willen maken”.

"De jongeren hebben er onder meer voor kunnen zorgen dat op de meeste lijsten 1 jongere in de top 3 van de gemeenteraadsverkiezingen staat en 3 jongeren in de top 10. Nu willen ze die verjongingsoperatie ook in de beleidsvoorstellen zien."

Naast de eigenheid, hoopt Mahdi vooral dat jongeren de gemeenteraad van een nieuwe dynamiek voorzien door elkaar te steunen. “In alle afdelingen waar ik kom spreken, herhaal ik overal dezelfde boodschap. Indien alle jongeren ervoor zorgen hun kiezers op alle jonge kandidaten stemmen, moeten we ons geen zorgen maken om het jeugdbeleid. Want dan zullen we dat na 14 oktober gewoon zelf kunnen bepalen” stelt Sammy Mahdi ambitieus.