JONGCD&V zoekt: Commander in Tsjeef

30 april 2020

Onze Chief Tsjeef, Sammy Mahdi, vertrok in maart richting het parlement. JONGCD&V gaat dus op zoek naar een nieuwe voorzitter. Wij vonden twee sterke kandidaten bereid om Sammy zijn schoenen te vullen. We stellen ze graag aan je voor!

Lore Baeten

Ik ben Lore, 24 jaar, student internationale politiek en gemeenteraadslid in Sint-Niklaas. Drie jaar geleden werd ik bureaulid in Team Sammy en kreeg ik de passie voor de politiek sterk te pakken. JONGCD&V voelde vanaf dag één als een thuis voor mij. Ik heb er enorm veel geleerd, enorm veel prachtige mensen leren kennen, vrienden voor het leven gemaakt. Ik heb mogen groeien, maar ben er ook tegen muren gelopen. Ik heb er mogen feesten, maar heb er ook heftig gediscussieerd. Maar ik heb er vooral de passie voor de politiek sterk te pakken gekregen. En die passie, dat oranje vuur wil ik bij iedereen verder aanwakkeren.

Onze beweging steunt op heel wat actieve en geëngageerde jongeren. Dat engagement moeten we verder verankeren. We starten een talentenbase om de verschillende leden met hun expertise en ervaring in kaart te brengen. Inhoudelijk moeten we de drempel naar Brussel verlagen en de impact van onze leden vergroten. Samen kiezen we voluit voor die christendemocratie. Want het mooie aan onze partij is dat we niet vervallen in links of rechts, progressief of conservatief. Wij vertrekken vanuit onze eigen principes van duurzaamheid, nabijheid en betrokkenheid. Laten we die samen als jongeren op een frisse en duidelijke manier uitdragen! Als jullie kandidaat-voorzitter wil ik met enorm veel gedrevenheid en enthousiasme mijn schouders mee onder dit project zetten. Samen gaan we voor die dynamische jongerenbeweging waar iedereen zich thuis voelt!

Meer weten over Lore? Klik hier! 

Bekijk hier de persoonlijke brief van Lore:

Kevin Maas

HALLO ALLEMAAL!

Mijn naam is Kevin Maas, een 27-jarige huisarts uit Maasmechelen en een van de kandidaten voor het voorzitterschap van JONGCD&V Nationaal.

Tijdens de opleiding geneeskunde was ik actief bij CDS, de christendemocratische studenten, waarvan ik 2 jaar nationaal voorzitter was.

Ondertussen ben ik al 10 jaar lid van JONGCD&V en heb ik verschillende functies bekleed. Nu ben ik secretaris in Maasmechelen en lid van het nationaal bureau, samen met mijn collega, Lore Baeten. In het bureau ben ik o.m. sterk betrokken bij de werkgroep internationaal.

Ondanks ik nu al groot fan ben van onze jongerenpartij, zijn er toch enkele aspecten die ik graag zou proberen verbeteren. Zo vind ik dat een ideologische herbronning zich aandringt en we de ‘beweging’ moeten versterken door lokale afdelingen maximaal te ondersteunen en onze leden adequaat te vormen. Binnen het bestek van deze nieuwsbrief is er helaas niet de ruimte om dieper op deze plannen in te gaan. Neem dus zeker een kijkje op mijn website ‘www.kevinmaas.be’! Hier staat mijn toekomstvisie voor JONGCD&V uitgebreid beschreven.

Heb je vragen of opmerkingen? Contacteer mij dan via sociale media of de website.
Ondertussen wens ik jou en jouw naasten een goede gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Tot gauw!

Meer weten over Kevin? Klik hier! 

Bekijk hier de persoonlijke brief van Kevin:

Nationaal Debat

Save the date!

Op 13 mei zal het nationaal voorzittersdebat plaatsvinden. Jullie kunnen Lore en Kevin het vuur aan de schenen leggen met een paar pittige vragen. Meer info volgt snel!