Persoverzicht april 2020

16 april 2020

Ook in april staan onze lokale afdelingen niet stil. Ontdek hier waar ze mee bezig zijn:

CD&V roept op tot overleg over alle Ieperse fracties heen: “Geen tijd meer voor politieke spelletjes, we moeten samen nadenken in het belang van onze stad”

Hoewel het stadsbestuur goed werk levert in deze coronacrisis, vindt de Ieperse CD&V het wel jammer dat er geen overleg is met de andere fracties van de gemeenteraad. De partij stelt daarom voor om een werkgroep op te richten met gemeenteraadsleden uit de oppositie en met vertegenwoordigers van bedrijven en verenigingen.” 

Huisarts Kevin Maas (27) kandidaat-voorzitter Jong CD&V

Kevin Maas, een 27-jarige huisarts uit Maasmechelen, is kandidaat om Sammy Mahdi op te volgen als voorzitter van Jong CD&V.

Toben Braeckevelt (26) verkozen tot nieuwe voorzitter van Jong CD&V regio Brugge

Oostkampenaar Toben Braeckevelt (26) is verkozen tot nieuwe regiovoorzitter van Jong CD&V Brugge. Dat maakte de partij bekend op Facebook.

Vragen bij “dure studie” naar brug over de Schelde: “Deel van geld moet naar onderhoud fietstunnels”

De Antwerpse JONGCD&V heeft vragen bij een nieuwe studie van 400.000 euro voor de geplande fietsers- en voetgangersbrug over de Schelde. “De Vlaamse overheid liet in 2017 al een soortgelijke studie liet uitvoeren. Minstens een deel van dat geld zou beter gebruikt worden voor het onderhoud van de fietstunnel”, zegt de voorzitter van de christendemocratische jongeren Pieter De Cock.