Persoverzicht: april

4 april 2019

                                                                            Week 11/04 - 18/04

JONGCD&V opent studeerruimte bij transportbedrijf

Het Laatste Nieuws

JONGCD&V Heist-op-den-Berg start in juni met een proefproject waarbij studenten kunnen gaan blokken in het industriepark. Momenteel is het in Heist-op-den-Berg nog niet mogelijk om collectief te gaan studeren. De jongeren van CD&V hebben nu een oplossing gevonden: een lokaal van het bedrijf Transport Bellekens in de Impulsstraat.

De paashaas komt naar het Baljuwhuis

Het Laatste Nieuws

Kinderen opgelet nu zondag nodigt Jong CD&V Galmaarden opnieuw de paashaas uit in het Baljuwhuis in Galmaarden. Op zondag 21 april kunnen kinderen tussen 10 en 13 uur eitjes rapen en op zoek gaan naar enkele gouden eieren die verstopt zijn in de grote tuin van het Baljuwhuis. Voor elk gevonden gouden ei krijgt men nadien een mooie prijs. Een ballonplooier en een schminker zullen de paashaas vergezellen tijdens dit grote feest. Daarnaast hebben ze bij Jong CD&V gezorgd voor een groot springkasteel in de tuin van het Baljuwhuis.

                                                                         Week 04/04 - 11/04

"Make Temse clean again!": Jong CD&V'ers ruimen zwerfvuil op

Het Laatste Nieuws

 
In Temse is ook Jong CD&V op pad gegaan om de strijd met zwerfvuil aan te gaan.

De jongeren trokken gewapend met materiaal van afvalintercommunale MIWA op pad in Temse om het rondslingerend vuil op te ruimen. Onder het motto ‘Make Temse clean again’ spendeerden ze enkele uren in de centrumstraten en op De Zaat. “Het meest opvallend waren de vele sigarettenpeuken die overal rondslingeren. Maar toch waren de Temsese straten properder dan verwacht. Niettemin blijft er nog werk aan de winkel”, aldus Jong CD&V-voorzitter Ines De Kerf. “Het zal zeker niet bij dit eenmalig initiatief blijven. Buiten komen, het menselijk contact tijdens het opruimen en het mooie resultaat na enkele uren geeft ons een enorm goed gevoel!”

Wie zelf een actie wil organiseren, kan contact opnemen met de milieudienst van Temse, via milieu@temse.be.

Zottegemnaar Robin de Cubber (CD&V) kandidaat voor het Vlaams Parlement

De Beiaard

Bij de volgende parlementsverkiezingen op 26 mei maakt Robin De Cubber uit Sint-Maria-Oudenhove deel uit van de CD&V-lijst voor het Vlaams parlement. Hiermee is hij de tweede CD&V-kandidaat uit Zottegem, nadat eerder al bekend werd dat burgemeester Jenne De Potter de Kamerlijst duwt.

                                                                           Week 28/03 - 04/04

Jongerenwerking CD&V Gistel, Oudenburg en Ichtegem gaan intens samenwerken

Het Laatste Nieuws

“Heel wat dossiers overschrijden de gemeentegrenzen. De buurgemeenten Gistel, Oudenburg en Ichtegem werken vandaag al intens samen rond thema’s zoals cultuur, erfgoed of het sociaal verhuurkantoor”, zegt Frederiek Vermeulen, Ichtegems CD&V-voorzitter en raadslid. “De CD&V-afdelingen van Gistel, Ichtegem en Oudenburg onderhouden al langer goede contacten. De jongerenwerkingen van de CD&V-afdelingen gaan nog een stap verder en hebben besloten om voortaan regelmatig samen te komen om gemeenschappelijke acties op poten te zetten. Op deze manier wil Jong CD&V nog meer jongeren warm maken voor politiek en zorgen dat onze regio aantrekkelijk blijft voor jongeren.” Door het samen werken hoopt Jong CD&V een extra stimulans te geven aan de intergemeentelijke samenwerking, zeker op vlak van jeugdbeleid en verkeersveiligheid.

Jef Van der Mynsbrugge en Paul Pardon kandidaat voor CD&V op 26 mei

Het Nieuwsblad

Gemeenteraadsleden Jef Van der Mynsbrugge en Paul Pardon nemen op 26 mei deel aan de verkiezingen. Van der Mynsbrugge staat op plaats 8 op de Oost-Vlaamse Lijst voor de Federale Kamer en Pardon op plaats 8 op de Oost-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement.

CD&V-jongeren spelen Bingo met rusthuisbewoners

Het Laatste Nieuws

Leden van Jong CD&V Vilvoorde hebben afgelopen weekend de senioren van woonzorgcentrum Rietdijk gezelschap gehouden met onder meer een spelletje Bingo.

De jongeren vinden het naar eigen zeggen belangrijk om op speelse wijze even een babbeltje te slaan met de senioren. Die hebben er alvast van genoten; de zondagmiddag was snel voorbij. De jongeren beloven alvast met de regelmaat van de klok terug te komen. 

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieƫn. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie