Persoverzicht: april

4 april 2019

                                                                       Week 25/04 - 02/05

Eddy Loos krijgt 32ste Egelprijs

Het Laatste Nieuws

Naar goede gewoonte reikte Jong CD&V Pelt op paasmaandag de Egelprijs uit. Dit jaar ging deze naar Eddy Loos, die afgelopen jaar Belgisch Kampioen werd in de G-paardensport. Kinderdagverblijf Karbonkeltje en Showkoor Rise-up waren de overige genomineerden.

De Egelprijs zet telkens een Peltse persoon, organisatie of vereniging in de kijker die op één of andere manier uitblonk en op die manier Pelt op de kaart heeft gezet. Tijdens de academische zitting in de Kompen (St.-Huibrechts-Lille) stelden de drie genomineerden zichzelf voor.

“Het was, zoals ieder jaar weer een lastige oefening om tot drie fantastische genomineerden en een laureaat te komen”, vertelt Dennis Fransen, voorzitter van Jong CD&V Pelt. “Dit is een enorme weelde en toont aan dat de diversiteit aan talent, doorzettingsvermogen en zin voor ondernemen in Pelt groot is. De drie genomineerden zijn stuk voor stuk en elk op hun eigen manier pracht-ambassadeurs voor de warmte die onze gemeente uitstraalt”.

Uiteindelijk mocht G-ruiter Eddy Loos als laureaat met de 32e egel naar huis. “De wilskracht die Eddy Loos toont om 16 jaar na een onfortuinlijke val van zijn paard opnieuw door te stoten naar de top in de G-paardensport, is indrukwekkend. Een verdiende laureaat.” besluit Fransen.

                                                                         Week 18/04 - 25/04

De paashaas kwam naar het Baljuwhuis

Het Laatste Nieuws

Heel wat kinderen kwamen naar de tuin van het Baljuwhuis op zondag want Jong CD&V Galmaarden had niemand minder dan de paashaas uitgenodigd. Op verschillende tijdstippen mochten de kinderen de grote tuin van het Baljuwhuis inrennen om paaseitjes te gaan zoeken. Tussen de gewone eitjes waren er tevens enkele gouden eitjes verstopt, wie deze kon vinden maakte kans op een speciale prijs. Tenslotte kregen alle kinderen een zakje paaseieren mee naar huis. Een ballonplooier en een schminker waren ook van de partij. Daarnaast hadden ze bij Jong CD&V gezorgd om een groot springkasteel in de tuin van het Baljuwhuis te plaatsen. 

Jong CD&V Brussel ijvert voor betaalbare woningen: "Eerst huis leasen, dan pas kopen"

Het Laatste Nieuws

Stephanie Van Der Beek en Ibrahim Kebe van Jong CD&V - respectievelijk op de vierde en zevende plaats voor het Brussels Parlement - stellen hun campagne rond wonen in Brussel voor.

Hoewel 9 op de 10 Nederlandstalige Brusselaars de stad niet wil verlaten, blijkt het geen sinecure om een betaalbare woning in Brussel te vinden. Voor een woning telde je vorig jaar gemiddeld 452.721 euro neer. Dat blijkt uit cijfers van de notarissen. Jong CD&V heeft een driepuntenplan klaar dat Nederlandstalige Brusselaars in de stad moet houden.

Leasing wonen

Een eerste idee is ‘leasing wonen’, waarbij een appartement of huis eerst gehuurd wordt om dan na een aantal jaar die woning te kunnen kopen met aftrek van de reeds betaalde huur. Om dit voor de verkoper aantrekkelijk te maken, wil Jong CD&V een wettelijk kader invoeren. Daarbij willen ze samen met de overheid een fiscaal model uitwerken, zodat het voor de koper én verkoper voordelig is. CityDev zou hier als publieke vastgoedspeler het voortouw moeten nemen.

Handy-Andy huren

De tweede oplossing is om woningen in een slechte staat aan een fors verlaagde kostprijs te verhuren. De huurders kunnen instemmen om zelf de renovatiewerken uit te voeren. “Op veel plaatsen gebeurt het al: een huurkorting in ruil voor werken die de huurder zelf uitvoert”, zegt Ibrahim Kebe. “Die informele praktijk willen we officialiseren.” Stephanie Van Der Beek, zelf ook notarieel juriste, zegt dat dit twee vliegen in één klap zouden zijn: “Hiermee pak je ook de leegstand in Brussel aan.”

Registratierechten spreiden

De belasting die bovenop de aankoop van een woning komt is heel duur. Hoewel die in Brussel onlangs verlaagd is, blijven de registratiekosten 12,5 procent. Die moet in één keer worden betaald. “De meesten hebben dat bedrag niet op hun rekening”, zegt Van Der Beek. “Daarom willen we die registratiekosten verspreiden in de tijd.”

Paasklokken dropten eieren boven het Dominicanessenklooster

Editiepajot

Op paasmaandag vlogen de paasklokken nogmaals in alle vrolijkheid over het grondgebied van Herne. Zo maakten zij in de voormiddag nog een vlucht met bijhorende dropping boven het Dominicanessenklooster en dit op voorspraak en in een organisatie van Jong CD&V. Een hoogdag meer dus voor de kinderen die uitgenodigd waren er paaseieren te komen rapen.

Gezien het excellent lenteweertje werden de eitjes kwistig uitgestrooid in de weelderige kloostertuin. Alle kinderen tot 12 jaar waren welkom. De kinderen tot 6 jaar werden er verwacht om 10u30 en die van 7 tot 12 jaar om 11.30u. De vinder van het gouden ei werd ook nog eens bedacht met een bijzondere attentie. Ook de ouders werden niet vergeten. Zij konden aan de (paas)toog gretig mee genieten.
 
Voor de aanwezigen was het zonnetje wel uiterst welgekomen maar de chocolade eitjes waren daar minder mee opgezet. Om smeltende, plakkende en besmeurde toestanden te vermijden waren de grotere eieren dan ook vervangen door exemplaren in kunststof. Aan het onthaal konden die dan wel ingeruild worden voor een eetbare versie. 
Een vijftigtal jongelingen maakten hun opwachting om samen met de paashaas en de paaskip de kloostertuin aan een grondige zoekbeurt te onderwerpen. Chris Meersman van de Spar-Express in de Lindestraat zorgde voor de leuke zakjes. 

Boegbeelden van Jong CD&V Herne zijn voorzitter Brent Roobaert, Nicky D’Handschotter en An Deleye.

                                                                            Week 11/04 - 18/04

JONGCD&V opent studeerruimte bij transportbedrijf

Het Laatste Nieuws

JONGCD&V Heist-op-den-Berg start in juni met een proefproject waarbij studenten kunnen gaan blokken in het industriepark. Momenteel is het in Heist-op-den-Berg nog niet mogelijk om collectief te gaan studeren. De jongeren van CD&V hebben nu een oplossing gevonden: een lokaal van het bedrijf Transport Bellekens in de Impulsstraat.

De paashaas komt naar het Baljuwhuis

Het Laatste Nieuws

Kinderen opgelet nu zondag nodigt Jong CD&V Galmaarden opnieuw de paashaas uit in het Baljuwhuis in Galmaarden. Op zondag 21 april kunnen kinderen tussen 10 en 13 uur eitjes rapen en op zoek gaan naar enkele gouden eieren die verstopt zijn in de grote tuin van het Baljuwhuis. Voor elk gevonden gouden ei krijgt men nadien een mooie prijs. Een ballonplooier en een schminker zullen de paashaas vergezellen tijdens dit grote feest. Daarnaast hebben ze bij Jong CD&V gezorgd voor een groot springkasteel in de tuin van het Baljuwhuis.

                                                                         Week 04/04 - 11/04

"Make Temse clean again!": Jong CD&V'ers ruimen zwerfvuil op

Het Laatste Nieuws

 
In Temse is ook Jong CD&V op pad gegaan om de strijd met zwerfvuil aan te gaan.

De jongeren trokken gewapend met materiaal van afvalintercommunale MIWA op pad in Temse om het rondslingerend vuil op te ruimen. Onder het motto ‘Make Temse clean again’ spendeerden ze enkele uren in de centrumstraten en op De Zaat. “Het meest opvallend waren de vele sigarettenpeuken die overal rondslingeren. Maar toch waren de Temsese straten properder dan verwacht. Niettemin blijft er nog werk aan de winkel”, aldus Jong CD&V-voorzitter Ines De Kerf. “Het zal zeker niet bij dit eenmalig initiatief blijven. Buiten komen, het menselijk contact tijdens het opruimen en het mooie resultaat na enkele uren geeft ons een enorm goed gevoel!”

Wie zelf een actie wil organiseren, kan contact opnemen met de milieudienst van Temse, via milieu@temse.be.

Zottegemnaar Robin de Cubber (CD&V) kandidaat voor het Vlaams Parlement

De Beiaard

Bij de volgende parlementsverkiezingen op 26 mei maakt Robin De Cubber uit Sint-Maria-Oudenhove deel uit van de CD&V-lijst voor het Vlaams parlement. Hiermee is hij de tweede CD&V-kandidaat uit Zottegem, nadat eerder al bekend werd dat burgemeester Jenne De Potter de Kamerlijst duwt.

                                                                           Week 28/03 - 04/04

Jongerenwerking CD&V Gistel, Oudenburg en Ichtegem gaan intens samenwerken

Het Laatste Nieuws

“Heel wat dossiers overschrijden de gemeentegrenzen. De buurgemeenten Gistel, Oudenburg en Ichtegem werken vandaag al intens samen rond thema’s zoals cultuur, erfgoed of het sociaal verhuurkantoor”, zegt Frederiek Vermeulen, Ichtegems CD&V-voorzitter en raadslid. “De CD&V-afdelingen van Gistel, Ichtegem en Oudenburg onderhouden al langer goede contacten. De jongerenwerkingen van de CD&V-afdelingen gaan nog een stap verder en hebben besloten om voortaan regelmatig samen te komen om gemeenschappelijke acties op poten te zetten. Op deze manier wil Jong CD&V nog meer jongeren warm maken voor politiek en zorgen dat onze regio aantrekkelijk blijft voor jongeren.” Door het samen werken hoopt Jong CD&V een extra stimulans te geven aan de intergemeentelijke samenwerking, zeker op vlak van jeugdbeleid en verkeersveiligheid.

Jef Van der Mynsbrugge en Paul Pardon kandidaat voor CD&V op 26 mei

Het Nieuwsblad

Gemeenteraadsleden Jef Van der Mynsbrugge en Paul Pardon nemen op 26 mei deel aan de verkiezingen. Van der Mynsbrugge staat op plaats 8 op de Oost-Vlaamse Lijst voor de Federale Kamer en Pardon op plaats 8 op de Oost-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement.

CD&V-jongeren spelen Bingo met rusthuisbewoners

Het Laatste Nieuws

Leden van Jong CD&V Vilvoorde hebben afgelopen weekend de senioren van woonzorgcentrum Rietdijk gezelschap gehouden met onder meer een spelletje Bingo.

De jongeren vinden het naar eigen zeggen belangrijk om op speelse wijze even een babbeltje te slaan met de senioren. Die hebben er alvast van genoten; de zondagmiddag was snel voorbij. De jongeren beloven alvast met de regelmaat van de klok terug te komen.