Persoverzicht: augustus

1 augustus 2019

Persoverzicht augustus

Jong CD&V Brugge wil Holle Bolle Gijs achterna voor propere binnenstad

Krant van West-Vlaanderen

De youngsters van CD&V Brugge willen nieuwe technologie inschakelen om mensen aan te sporen hun vuilnis in openbare vuilnisbakken te gooien.

Jong CD&V lanceert affichecampagne 'Veilig Schoolbegin'

Het Laatste Nieuws

“Op 2 september trekken in Buggenhout opnieuw veel kinderen en jongeren naar school als zwakke weggebruiker”, zegt Dorien Meskens, voorzitter Jong CD&V. “Bestuurders moeten weer wennen aan drukker verkeer en kinderen kunnen bij het weerzien van hun klasgenootjes wel eens hun omgeving uit het oog verliezen. Daarom organiseren wij onze affiche-actie. Alle Buggenhoutenaren krijgen een affiche in de bus, die ze kunnen ophangen voor het raam van hun woning. Deze affiche moet weggebruikers attent maken op hun rijgedrag. Door het ophangen van de affiches, kunnen Buggenhoutenaren hun steentje bijdragen aan een veilige start van het schooljaar.” 

Wie de affiche omhoog hangt, maakt overigens kans op een prijs. De actie loopt tot 20 september.

Jong CD&V maakt schoolomgeving (letterlijk) weer zichtbaar met zeep en spons

Het Laatste Nieuws

Leden van jong CD&V Wuustwezel hebben een ludieke actie gehouden in het kader van de Veilig Terug naar School-campagne. “Omdat we de veiligheid van onze schoolgaande kinderen en jeugd belangrijk vinden, gaan we alle verkeersborden en schoolborden in de omgeving van de scholen van Wuustwezel en deelgemeenten terug zichtbaar maken door ze een poetsbeurt te geven”, zegt Ilke Pompen. “Op deze manier proberen we ons steentje bij te dragen en alle weggebruikers erop attent te maken dat het vanaf volgende week weer extra druk wordt op de baan en dat iedereen best een beetje oplet.”