Persoverzicht februari 2021

1 februari 2021

Nieuwe CD&V-jongerenvoorzitter : “Meer aandacht voor autodelen”

 

De nieuwe CD&V-jongerenvoorzitter Kato Hoogstoel wil dat de stad Oostende meer inzet op autodelen.

Kato Hoogstoel (20) volgt Tom Denduyver op als CD&V-jongerenvoorzitter. 

Jong CD&V stelt een alternatieve 100 dagen voor: “Laatstejaars verdienen mooi afscheid”

De 100 dagen- normaal gepland op net voor de krokusvakantie- konden dit jaar in Ieper niet doorgaan, tot ongenoegen van Jong CD&V. “De laatste dagen van je middelbare schoolcarrière vieren is een belangrijke traditie”, zegt voorzitter Jordy Dehaene, die pleit voor een overleg om op een veilige manier een feestelijk afscheid voor de laatstejaars te organiseren.

Hamse jeugd legt zijn vragen voor aan minister Dalle

CD&V Ham belegde een online gesprek met minister Benjamin Dalle. Meer dan 30 deelnemers legden de minister hun vragen voor

Jong CD&V Bornem heeft nieuw bestuur

Jeroen Segers (26) is de voorzitter van Jong CD&V Bornem. Hij volgt Karen Verheyen op. Segers vormt het bestuur samen met Elise Heymans (21) en Jeroen De Pauw (25).

CD&V-jongerenvoorzitter Yannis Leirs (22) legt eed af als gemeenteraadslid

Donderdag heeft Thierry van der Straten Waillet (CD&V), ouderdomsdeken van de gemeenteraad in Malle, officieel de fakkel als gemeenteraadslid doorgegeven aan partijgenoot Yannis Leirs (22). De CD&V-jongerenvoorzitter legde zijn eed af aan gemeenteraadsvoorzitter Dirk Gerinckx (N-VA). 

Jo Bollen (CD&V) volgt Tony Maselet op in de gemeenteraad

Jo Bollen (26) heeft maandagavond de eed afgelegd als gemeenteraadslid voor CD&V Hechtel-Eksel. Hij volgt bij zijn partij Tony Baselet op, die eind vorig jaar een punt zette achter zijn politieke carrière. 

JONGCD&V neemt kinderen mee op reis

De jonge Leuvense christendemocraten hebben kinderwerking Fabota met een boek en een boekenbon verrast. “Kinderen en jongeren zien af in deze coronacrisis”, zegt voorzitter Ruben Geleyns.

Nele Michiels (CD&V) vervangt Kris De Keninck (CD&V) in Bijzonder Comité

CD&V verwelkomt een nieuw gezicht in het Bijzonder Comité Sociale Dienst (BCSD), de vroegere OCMW-raad. Nele Michiels werd aangeduid om Kris De Keninck op te volgen, die zelf intussen de eed heeft afgelegd als gemeenteraadslid.

JONGCD&V BeZaLi wil hondenloopzones

JONGCD&V Berendrecht- Zandvliet-Lillo wil grotere hondenlosloopzones in het district. Hiermee sluiten de jongeren zich aan bij de petitie van een groep polderbewoners die dit op de agenda zetten van de districtsraad. Lokaal jongerenvoorzitter Nick Van Roosbroeck: ‘Meer ruimte voor onze viervoeters is nodig in ons district.’

Trees Vandeputte (CD&V) maakt plaats voor Eva Deflo in gemeenteraad “Over drie jaar stel ik me weer verkiesbaar”

Dat was een bommetje, deze week op de gemeenteraad in Avelgem. CD&V-raadslid en gewezen OCMW-voorzitter Trees Vandeputte (55) staat na zesentwintig jaar haar zetel (tijdelijk) af. Met Eva Deflo (29) neemt een van de jonge CD&V-wolven in Avelgem over.

Voorzitter CD&V-jongeren: “Leg aan de jeugd uit hoe hun zomer er gaat uitzien”

“Het wordt hoog tijd dat we de jongeren een lichtpuntje aan het einde van de coronatunnel geven.” Aan het woord is Jordie Cramer (26), voorzitter van de Turnhoutse CD&V-jongeren. Ook het stadsbestuur moet zich aangesproken voelen, meent hij