Persoverzicht januari 2020

16 januari 2020

Ook in 2020 staan onze lokale afdelingen niet stil. Ontdek hier waar ze mee bezig zijn:

Carnavalsvereniging De Gatspoëters krijgt Egelprijs van Jong CD&V

 
De Opwijkse Jong CD&V overhandigde zopas de Egelprijs aan De Gatspoëters, de vereniging die ieder jaar de carnavalstoet organiseert.

De Egelprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een inwoner of vereniging die zich verdienstelijk wist te maken. “Elk jaar is dit een zoektocht waar we toch een tijdje zoet mee zijn en waarbij we niet over één nacht ijs gaan”, meldt voorzitster Liesbeth Vervloet. “Telkens weer gaan we op zoek naar mensen die het echt wel verdienen om gewoon even in de bloemetjes te worden gezet.”

Dit jaar viel de keuze op De Gatspoëters. “Zij organiseren dit jaar voor de 22ste keer het Opwijkse carnavalsgebeuren. En wie iets van geschiedenis van carnaval weet, weet dan ook dat 22 een belangrijk getal is voor iedere carnavalist. Namelijk op 11 november om precies 11.11 uur, begint het carnavalsseizoen. Ze vieren dit jaar dus twee keer een 11-jarig jubileum. Op zondag 5 april trekt de stoet voor de 22ste keer door onze straten.”

Naast de Egelprijs voor De Gatspoëters heeft Jong CD&V nog een extra verrassing in petto. Zo krijgt iedere Opwijkse carnavalsgroep een bak bier cadeau.

Kinderen in armoede krijgen ruim 200 cadeautjes

 
De actie ‘Iedereen Kerstman’ van Jong CD&V Roeselare is tot een groot succes uitgegroeid. Er zijn ruim tweehonderd cadeautjes voor kinderen in armoede ingezameld. Het is het tweede jaar op rij dat de actie wordt georganiseerd.

“In december lanceerden we de inzameloproep, de kerstperiode is een periode om aan elkaar te denken”, zegt initiatiefnemer Wout Veranneman. “Een geborgen stad laat niemand achter, en achter die boodschap staan de jongeren helemaal. Op de Roeselaarse kerstmarkt kon de gulle Roeselarenaar op onze stand dan ook een cadeautje voor dit goede doel schenken. Ook enkele lokale speelgoedwinkels steunden de actie. “De ingezamelde cadeautjes worden verdeeld via een sociale organisatie. Dit jaar is dat voedselverdeelpunt De Graancirkel.”

Verkozen tot Jong CD&V-voorzitter terwijl hij op wereldreis is

Chris Lanssens was zelf niet in de buurt, toen hij plots werd verkozen tot de nieuwe voorzitter van Jong CD&V Asse. De 25-jarige was op wereldreis toen de knoop werd doorgehakt.

Knap-gedaan-prijs voor zelfraapdag bij boerderij Fets en Helaas-prijs voor parkeergedrag

Naar jaarlijkse gewoonte deelt JONGCD&V Kortenaken in het begin van het jaar de knap-gedaan en de helaas-prijs uit. Met de Knap-gedaan-prijs wordt de meest verdienstelijke Kortenakenaar of een mooi initiatief van het afgelopen jaar in de bloemetjes gezet en met de Helaas-prijs wordt een gemiste kans in de gemeente aangekaart.

18de VIP-prijs voor vriendenkring van bloedgevers

Jong CD&V Pepingen reikte de jaarlijks de V.I.P. (Verdienstelijke Inwoner(s) van Pepingen)-prijs uit aan de Vriendenkring van bloedgevers Heikruis-Herfelingen en Pepingen

Deze jaarlijkse prijs is bedoeld voor een persoon of vereniging die zich tijdens de voorbije jaren op een uitzonderlijke wijze verdienstelijk maakte voor de Pepingenaar. Deze keer was de eer weggelegd voor de vrijwilligers van de Vriendenkringen van bloedgevers Heikruis-Herfelingen en Pepingen. Zij organiseren ieder jaar een viertal bloedinzamelingen en zorgen voor een warme ontvangst van de bloedgevers. In Pepingen is de vriendengroep na jaren er mee gestopt en overgenomen door het Rode Kruis van Halle. Beide verenigingen werden tijdens de nieuwjaarsreceptie in de bloemetjes gezet.

JONG CD&V organiseert après-skibar op binnenkoer abdij

JONG CD&V Hemiksem organiseert op zaterdag 25 januari de eerste editie van het winterevenement ‘Après-Feejst’. Daarvoor wordt de binnenkoer van de Sint-Bernardusabdij omgevormd tot een gezellige après-skibar.

Chelsea Nshuti (19) is jongste raadslid van Lummen: “Ik wil jongeren laten zien dat politiek geen ver-van-mijn-bedshow is”

 De OCMW- en gemeenteraad van Lummen heeft begin deze week een nieuw raadslid verwelkomd. De 19-jarige Chelsea Nshuti (CD&V) neemt de plaats in van haar partijgenoot Aloïs Van Grieken. “Ik wil graag mijn enthousiasme voor engagement doorgeven aan de Lummenaar”, vertelt het kersverse raadslid.