Persoverzicht Januari 2021

12 januari 2021

Eunice Yahuma (22) legt eed af als nieuw gemeenteraadslid in Halle

Eunice Yahuma legde donderdagavond voor CD&V de eed af als nieuw gemeenteraadslid in Halle. Die eedaflegging moest normaal bij de start van de zitting gebeuren, maar door technische problemen moest Yahuma even geduld oefenen. 

Jong CD&V brengt eten aan kot voor blokkende studenten met ‘Tsjeeveroo’

De CD&V-jongeren hebben de goede gewoonte om te koken voor blokkende studenten maar door het coronavirus is dat uiteraard niet mogelijk. Daarom lanceerden ze dit jaar het initiatief ‘Tsjeeveroo’, uiteraard een verwijzing naar Deliveroo.

Jong CD&V Zulte deelt 1.000 nieuwjaarswensen uit

Tijdens de laatste week van het jaar trokken enkele leden van Jong CD&V Zulte met 1.000 nieuwjaarswensen door de straten van Zulte. “We trokken erop uit om 1.000 gezinnen een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijden”, zegt voorzitter Yves Neirynck. “We hadden graag koekjes gebakken en verdeeld, maar de coronamaatregelen gooiden roet in het eten. Deze plannen zijn uitgesteld, maar niet afgelast. We konden dit unieke jaar echter niet afsluiten zonder iets zinvol te doen, en daarom hebben we zelf nieuwjaarskaarten gemaakt en uitgedeeld. In elk geval willen we met deze actie een beetje extra warmte en hoop brengen en willen we laten zien dat jongeren begaan zijn met het welzijn van anderen.” 

Wordt Leuven de Europse Vrijwilligershoofdstad?

Jong CD&V Leuven toont ambitie en wil graag een titel toevoegen aan het al lange lijstje van bekroningen voor Leuven. “Vrijwilligers zorgen voor een solidaire stad en zijn van goudwaarde. Om dat in Leuven te erkennen en te promoten, stellen wij voor aan het stadsbestuur om ons kandidaat te stellen als Europese Vrijwilligershoofdstad”, zegt voorzitter Ruben Geleyns (28).

Chiel Peeters is nieuwe jongerenvoorzitter van CD&V

Chiel Peeters is de nieuwe voorzitter van Jong CD&V Laakdal. Hij neemt de fakkel over van Hanne Lintermans.

JONGCD&V schenkt dessertjes aan Gasthuisberg

De Leuvense afdeling van Jong CD&V heeft 250 dessertjes geschonken aan het zorgpersoneel van het UZ Leuven campus Gasthuisberg. “We wilden meer doen dan alleen 'merci' zeggen”, zegt voorzitter Ruben Geleyns (28). "We hadden wat geld ingezameld onder onze jonge leden, aangevuld met gulle giften van Leuvense partijgenoten.” Uiteindelijk konden ze maar liefst 250 dessertjes bestellen bij Dewerf op het Hogeschoolplein.

JONGCD&V Edegem wil meer openbare studieplekken voor studenten

JongCD&V Edegem wil dat het gemeentebestuur meer locaties vrijmaakt waar studenten in alle rust kunnen studeren. “De gemeente kan perfect een eigen zaal openstellen op een veilige manier.”

De nieuwjaarswens van JongCD&V Edegem gaat dit jaar vooral naar studenten die thuis geen rustige plaats hebben om te studeren. “Na een bevraging via sociale media weten we dat daar echt nood aan is in Edegem”, zegt voorzitter Thomas Van Gorp. “De Omzendbrief van de ministers van Jeugd, Onderwijs en Binnenlands Bestuur van begin december formuleert een aantal richtlijnen voor gemeentebesturen voor de openstelling van stille studieplekken. Zo moet er voldoende afstand bewaard blijven, moet er goede ventilatie zijn, draagt iedereen een mondmasker en moet je vooraf reserveren.”

Kristof Valgaeren (20) is nieuwe jongerenvoorzitter CD&V Schoten

Kristof Valgaeren (20) is de nieuwe jongerenvoorzitter van CD&V Schoten. De masterstudent neemt de fakkel over van Olivier Van Hoornyck, die in januari 2019 voorzitter is geworden van de moederpartij CD&V Schoten. “Ik wil de jeugd betrekken in de lokale politiek”, zegt Kristof ambitieus. 

JONGCD&V Damme trakteert de eerlijke vinder op twee lokale biertjes

Nu drukke kerst-en nieuwjaarsfeestjes onmogelijk zijn, zorgt Jong CD&V Damme voor een veilig en vooral ook lucratief alternatief voor de Dammenaars.“ Met Jong CD&V Damme willen wij ook in deze moeilijke tijden dicht bij de burgers zijn en hen toch kunnen trakteren”, zegt Jong CD&V+ gemeenteraadslid Ann-Sofie Raman. Daarom bedacht Jong CD&V Damme een creatief alternatief. Acht dagen lang zullen zij een lokaal biertje verstoppen in één van de Damse deelgemeentes. Via hun Facebookpagina krijgen de volgers telkens om 14 uur stipt een fototip waar ze het biertje kunnen vinden