Persoverzicht: juli

16 juli 2019

                                                                               Week 8/07 - 14/07

JONGCD&V Ieper brengt 'de stoel' naar Ieper

Het Laatste Nieuws

Vanaf woensdag 17 juli lanceert JONGCD&V Ieper haar zomeractie ‘De oranje stoel’. Gebaseerd op het dagelijkse programma ‘De stoel’ op één, zal de jongerenpartij elke week hun oranje stoel ergens op een openbare plaats in Ieper of één van de deelgemeenten neerzetten. “Wie als eerste in de stoel zit, met het voorwerp dat meegebracht moet worden, wint een leuke prijs van een lokaal bedrijf of handelaar”, zegt Jordy Dehaene, voorzitter JONGCD&V.

Zalen krijgen op vraag van Jong CD&V verzorgingstafels

Het Laatste Nieuws

Jong CD&V Kortenaken kaartte bij het college van burgemeester en schepenen aan dat het voor ouders met jonge kinderen niet altijd eenvoudig is om een degelijke plaats te vinden om hun baby of peuter te verschonen.

“Onze gemeentelijke zalen beschikken hiervoor nog niet over de gepaste voorzieningen”, zegt Jong CD&V-bestuurslid Lien Vandebroeck. “In zaal Bergendal is er momenteel bijvoorbeeld enkel een wankele verzorgingstafel aanwezig en in sommige zalen helemaal niets.”

“Een veilige en opklapbare verzorgingstafel is slechts een kleine investering maar ze is wel gezinsvriendelijk”, reageert schepen van Gebouwen Niels Willems (N-VA). “Vandaar dat we binnenkort veilige verzorgingstafels in de gemeentelijke zalen Den Hoek, Bergendal en Den Berg zullen voorzien.”

                                                                               Week 1/07 - 7/07

Oranje Duim én gevulde diepvries voor Potpourri

Krant van West-Vlaanderen

Voor de vierde keer reikte Jong CD&V de Oranje Duim uit. “Hiermee willen we een bijzonder Kortrijks engagement in de bloemetjes zetten”, aldus voorzitter Anaïs De Bethune. Dit jaar viel de slogan ‘Vriendschap met mensen in nood’ van de Sint-Michielsbeweging op. “Dit sluit naadloos aan bij onze visie op de samenleving. De sociale winkel Potpourri geeft aan materiële hulp een extra dimensie van vriendschap en respect.” Naast de symbolische Oranje Duim werd ook een gevulde diepvries geschonken. “Hiermee kunnen de mensen nu ook genieten van een aanbod aan diepgevroren groenten.” De aanwezigen brachten ook conserven mee voor Potpourri.

Jong CD&V lanceert 'Pispaal van Wielsbeke'

Krant van West-Vlaanderen

In Wielsbeke vormen zes jongeren voortaan het bestuur van de jongerenafdeling van CD&V. Om de vinger aan de pols te houden van het Wielsbeekse gemeentebestuur lanceerden ze het online meldpunt 'Pispaal van Wielsbeke'.

Jongeren starten dentankt over partijgrenzen heen

Het Nieuwsblad

Jonge Zoerselaars met frisse ideeën kunnen zaterdagvoormiddag 6 juli voor het eerst naar de partijoverschrijdende denktank van Jong Zoersel komen. Ook jongeren die niet aan een politieke partij of jeugdbeweging gebonden zijn, kunnen komen brainstormen.