Persoverzicht juni 2020

1 juni 2020

Ook in juni staan onze lokale afdelingen niet stil. Ontdek hier waar ze mee bezig zijn:

Jong CD&V vraagt lokale studieruimtes

“Het coronavirus slaat hard toe, ook bij de studenten”, zegt voorzitster Yoni Lauwers van Jong CD&V Willebroek. “Niet elke student heeft thuis de juiste accommodatie om te kunnen studeren. Veel studenten hebben momenteel niet de mogelijkheid om naar hun kot of hun favoriete bibliotheek te gaan. Voordeel van ‘thuis studeren’ is ook dat ze minder onnodige verplaatsingen maken naar hun studentenstad. Zeker nu willen we Willebroek op de kaart zetten als studentvriendelijke gemeente.”

JONG CD&V Limburg pleit voor langdurige horecasteun: “Maak van Limburg het grootste en gezelligste terras van Vlaanderen”

Niet enkel Horeca Vlaanderen kijkt straks met argusogen naar de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad, ook JONG CD&V Limburg ziet straks graag concrete en langdurige steunmaatregelen voor de horeca op het scherm verschijnen. Limburg moet volgens de jongerenpartij een voortrekkersrol op zich nemen en zo de horeca weer op de been helpen. “Maak van Limburg het grootste en gezelligste terras van Vlaanderen”, klinkt het. 

CD&V-jongeren doen oproep aan landbouwers: “Help jeugdbewegingen aan een kampplaats”

De leden van Jong CD&V Essen doen een oproep naar landbouwers om gronden ter beschikking te stellen aan jeugdbewegingen. De bestaande kampplaatsen in ons land zijn immers niet voldoende omdat de verenigingen zich aan de opgelegde specifieke ‘bubbelmaatregelen’ moeten houden.

Jong CD&V verzet zich tegen bouwplannen van Jef Valkeniers

De Jong CD&V van Asse verzet zich tegen de komst van een nieuwe verkaveling in de Jan Tieboutstraat in Zellik. Bouwpromotor Unicas wil hier zestien woningen bouwen. Pikant detail: de lap grond is voor een derde eigendom van voormalig Open VLD-kopstuk Jef Valkeniers uit buurgemeente Dilbeek.

Jong CD&V Ieper vraagt subsidiereglement op maat van de jeugdverenigingen

De jongerenafdeling van de Ieperse oppositiepartij CD&V vindt het niet kunnen dat jeugdverenigingen die hun subsidieaanvraag te laat indienen een boete krijgen. Daarnaast lanceert de afdeling een aantal voorstellen voor een subsidiereglement op maat van de jeugdverenigingen. 

Jeugdbewegingen krijgen extra ondersteuning door coronacrisis

De Haaltertse jeugdbewegingen zullen extra ondersteuning krijgen van de gemeente Haaltert naar aanleiding van de coronacrisis.

Hoe tevreden zijn lokale jongeren over Poperinge? AkordeJong organiseert bevraging

AkordeJong organiseert een jongerenbevraging voor Poperingse jeugd. Ze willen de meningen van jongeren over Poperinge in kaart brengen, en zo mee het beleid van de Hoppestad vormgegeven. AkordeJong is een jonge groep Poperingenaars. Ze willen een klankbord zijn voor de Poperingse jeugd en zijn het inspraakplatform van Jong CD&V Poperinge. 

Ga vanaf dinsdag weer op zoek naar de (digitale) oranje stoel van Jong CD&V

Vorig jaar lanceerde Jong CD&V Ieper de oranje stoel, gebaseerd op het één-programma ‘De Stoel’. “De oranje stoel keert deze zomer terug, al zal het er dit keer anders uitzien dan de vorige editie. Door de coronacrisis wordt onze actie in een digitaal jasje gestopt”, zegt jongerenvoorzitter Jordy Dehaene.