Persoverzicht maart 2020

5 maart 2020

Ook in maart staan onze lokale afdelingen niet stil. Ontdek hier waar ze mee bezig zijn:

Jong CD&V steunt bewoners en personeelsleden in Gooikse woonzorgcentra

De leden van Jong CD&V Gooik maakten een kruiswoordraadsel over hun gemeente en deelden die uit aan de bewoners van drie verschillende woonzorgcentra in Gooik.

Samen tegen corona: jongeren sturen postkaartjes tegen eenzaamheid

 In Zottegem hebben de CD&V-jongeren postkaartjes gestuurd naar de bewoners van woonzorgcentra. “Onze ouderen zijn dan misschien even afgesloten van de buitenwereld, toch willen wij zo op een contactloze manier bij hen binnenkomen”, zegt voorzitter Robin De Cubber.

Corona in de noordrand: nieuwe beslissingen, nieuwe maatregelen, warme initiatieven in uw gemeente

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus treffen vooral de oudere generatie. De bewoners van de twee woonzorgcentra DE Bijster en Sint-Michael zitten opgesloten en mogen geen bezoek ontvangen. “Onze ouderen zijn dan misschien even afgesloten van de buitenwereld, maar toch willen wij zo op een contactloze manier bij hen binnenkomen”, zeggen de JONGCD&V’ers. “Daarom schreven ze postkaartjes met een hoopvolle en positieve boodschap voor elk van de bewoners. Een klein, maar vooral menselijk gebaar. Zo hopen we toch een beetje sociaal contact tot de bewoners te brengen. We roepen ook iedereen in onze gemeente op, om hetzelfde te doen.” Uiteraard werd er goed opgelet dat via de kaartjes geen besmetting mogelijk was, en werden de handen grondig gewassen voor het schrijven, laten de JONGCD&V’ers nog weten.

Jong CD&V schrijft postkaartjes voor bewoners WZC Ter Putkapelle

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus treffen zeker ook de oudere generatie. Het WZC Ter Putkapelle in Wilsele sluit net als de andere woonzorgcentra in Vlaanderen voorlopig de deuren voor bezoek. Jong CD&V schreef postkaartjes om de bejaarden een hart onder de riem te steken.

 

Mechelse jongerenpartijen roepen op tot solidariteit: “Koop geschenkbonnen en bestel afhaalgerechten bij lokale zelfstandigen”

 De Mechelse jongerenpartijen van CD&V, Groen en Open Vld roepen op tot solidariteit en gaan ook zelf de handen uit de mouwen steken in deze coronatijden.

"Solidariteit en respect naar de ouderen toe is voor ons zeer belangrijk."

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus treffen vooral de oudere generatie. Het WZC Zilvervogel en WZC Yserheem sluiten voorlopig de deuren voor bezoek. Dit als preventieve maatregel van Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). JONGCD&V snapt de beslissing, maar wil ook tegemoet komen aan de (mogelijke) eenzaamheid die nu opduikt bij de bejaarden.

Gemeente geeft luiersubsidie aan jonge gezinnen - “Te weinig”, vindt N-VA

Om jonge gezinnen in Sint-Gillis-Waas een extra steuntje te geven bij de kostprijs van het hygiënisch afval van pasgeboren kinderen komt er nu op vraag van CD&V-gemeenteraadslid Matthias Van Zele een extra gemeentelijke subsidie. Inwoners die een geboorte, adoptie of een plaatsing van een kind in een pleeggezin aangeven, krijgen éénmalig een tegoedbon van de gemeente. Met die bon kunnen gezinnen een rol witte luierzakken afhalen in het gemeentehuis.

Uit de bol met koptelefoon op hoofd

Midden in het dorpscentrum van Arendonk vindt zaterdag een trendy jeugdfuif plaats met maar liefst zes bonkende dj’s achter de draaitafel. Toch hoeven de buren geen schrik te hebben voor hun nachtrust, want alle fuifgangers krijgen bij het binnenkomen een koptelefoon op hun hoofd. “Onze Silent Disco is een stille fuif”, zeggen de organisatoren.

Jong CD&V peilt met AkordeJong naar mening van Poperingse jeugd

AkordeJong is het nieuwe inspraakplatform van Jong CD&V Poperinge. De jonge groep Poperingenaars wil de signalen van de jeugd opnemen in het beleid van Poperinge, in samenspraak met het stadsbestuur.