Persoverzicht maart 20201

1 maart 2021

Jong CD&V Zele kleurt zebrapaden in met regenboogkleuren

De leden van de Zeelse jongerenpartij van CD&V hebben vrijdagavond het zebrapad aan het gemeentehuis gekleurd om op te roepen tot meer verdraagzaamheid voor een andere geaardheid.

Liefde is liefde. Zo titelden de jongeren hun actie. Rechtstreekse aanleiding is de moord op David in Beveren, het motief van de daders is tot op vandaag niet duidelijk, maar ook de piste van homohaat wordt bewandeld.

 

“Ik ken de David persoonlijk en vind het belangrijk dat wij als jongerenpartij een sterk signaal geven,” zegt Hamza Ben Omar, lid van JONGCD&V Zele, die regelmatig met het slachtoffer samenwerkte. “Zele kent een vrij grote LBGTQ+ gemeenschap en we mogen nooit accepteren dat iemand omwille van zijn geaardheid gediscrimineerd wordt, of zelfs erger. Liefde is liefde, en iedereen heeft recht op zijn geluk.”

Als symbolische actie kleurde Jong CD&V Zele het zebrapad aan het gemeentehuis en aan het OLVI Pius x in met de kleuren van de regenboogvlag. Op deze ludieke manier willen ze aan het gemeentebestuur vragen om in te zetten op bewustwording en sensibilisering. “We zouden het enorm waarderen als het gemeentebestuur onze actie mee wil onderschrijven en hier de nodige aandacht aan wil besteden,” klinkt het bij Jong CD&V. Misschien kunnen we wel een zebrapad permanent de kleuren van de regenboog geven? We hopen dat het gemeentebestuur wil bekijken of dit mogelijk is.

Inkomhal AZ Alma wordt ‘Zorgheldenplein’: “Eerbetoon aan iedereen die mee strijdt tegen het coronavirus”

Het atrium van AZ Alma, dat is de grote hoge inkomhal van het ziekenhuis, wordt vanaf nu het Zorgheldenplein genoemd.

Jong CD&V Eeklo reikt elke jaar de trofee ‘Eeklonaar van het jaar’ uit aan personen of organisaties die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor de stad en haar inwoners. “Het staat buiten kijf dat de zorgsector zich afgelopen jaar met man en macht heeft ingezet om voor ieders gezondheid te strijden”, zegt voorzitter Roos Bekaert. “Dit jaar hebben we iets meer dan een gewone trofee. We huldigen graag het atrium van AZ Alma in als het ‘Zorgheldenplein’. Dit als symbolische plek voor alle zorghelden. Als blijk van dank hebben we warme boodschappen geschreven aan vijf zorginstellingen: AZ Alma, WZC Dr. Coppens, WZC Sint-Elisabeth, WZC Avondzegen en het psychiatrisch Centrum Sint-Jan in Eeklo. Zo willen we de personeelsleden een warm hart toedragen voor de dagelijkse zorgen en de extra inzet die het coronavirus met zich meebrengt.”

Pelt Proeft levert 1.100 euro op voor Credohuis

Recent organiseerde Jong CD&V Pelt ‘Pelt Proeft’, een online biertasting waar de deelnemers samen virtueel konden genieten lokale lekkernijen. Vier Peltse bieren werden geproefd in combinatie met enkele lokale hapjes. De opbrengst van dit initiatief ging integraal naar het Credohuis Pelt.

Credohuis is een veilige en warme plek waar (t)huisloze jongeren tot rust kunnen komen en doelgericht aan hun toekomst werken. Voorzitster van JONGCD&V Pelt Elke Simons is zeer tevreden met het geslaagde initiatief. “Dankzij de mooie opkomst van bijna 150 deelnemers konden we maar liefst 1.100 euro schenken aan dit mooie en lokale goede doel. Bovendien werkten we met voornamelijk Peltse producten waardoor we ook de lokale ambachtelijke brouwers en ondernemers mee in de kijker konden zetten”, vertelt ze.

 

Dankzij deze financiële steun kan het Credohuis Pelt nog meer inzetten op de talentontwikkeling van jonge dak- en (t)huislozen uit de omgeving met het oog op een succesvolle re-integratie in de maatschappij.

Krijtboodschappen aan Ieperse zorginstellingen: “Ondanks vuur aan de schenen, ondanks vermoeide benen, ‘zorgen voor’ zit in jullie genen”

In het kader van de Dag van de Zorg brachten de Ieperse CD&V-jongeren krijtboodschappen aan op verschillende zorginstellingen in Ieper. De jongerenpartij steekt daarmee de zorg een hart onder de riem.

Jong CD&V Oudenaarde roept op om Bierfeesten en braderie te laten doorgaan: “Desnoods in het najaar”

 

Of de Adriaen Brouwer Bierfeesten dit jaar al dan niet zullen of kunnen georganiseerd worden, is nog niet uitgemaakt. Jong CD&V Oudenaarde roept alvast op om de Bierfeesten niet opnieuw te schrappen.

Jong CD&V Oudenaarde roept de organisatoren en het stadsbestuur op om, na de annulering van vorig jaar, de Adriaen Brouwer Bierfeesten en de daaraan verbonden braderie nu wél te laten doorgaan

JONGCD&V Tienen bedankt de zorg 

Naar aanleiding van de Dag van de Zorg schilderde Jong CD&V in Tienen een woord van dank aan de ingangen van zorginstellingen.

Jong CD&V Tienen zamelt 600 euro in ten voordele van Bezorgd Om Mensen

Tijdens het valentijnsweekend verkocht Jong CD&V Tienen lekkere ontbijtmanden waarvan de opbrengst volledig naar Bezorgd Om Mensen (BOM) ging. “We zijn bijzonder dankbaar voor het werk dat BOM verricht in deze stad”, aldus de jongerenpartij. “Het aantal mensen dat hulp nodig heeft, is jammer genoeg aanzienlijk gestegen omwille van de pandemie, vandaar dat we het belangrijk vonden om Bezorgd Om Mensen te steunen.”

Jongerenpartijen pleiten gezamenlijk voor ‘bubbelcirkels’ om drukte in parken te voorkomen: “Met enkele kleine aanpassingen kan het wél veilig”

 

Bubbelcirkels. Dat is waarmee de Leuvense afdelingen van de Jongsocialisten, Jong N-VA, Jong VLD, Jong Groen én Jong CD&V de overdreven drukte in de parken wil aanpakken. De politieke jongeren erkennen de nood van Leuvenaars en studenten om te kunnen genieten van de zon, met vrienden. “Maar gezellig samenzitten in een park met vrienden moet te allen tijde veilig kunnen .

Losse stoeptegel in de stad? Dat meld je met een klachtenformulier. Maar wat als je nu ook eens een compliment wil geven?

De leden van JONG CD&V gaan geregeld samen wandelen en tijdens die wandelingen komen ze al eens een losse tegel tegen. Dat melden ze dan plichtsbewust aan de stad via het voorziene klachtenformulier Leuven, maar de jongerenafdeling pleit nu ook voor een complimentenformulier.

JONG CD&V verspreidt positieve boodschappen in het straatbeeld op complimentendag

Met positieve boodschappen, over het ganse grondgebied van Herentals verspreid, bezorgden de leden van JONG CD&V Herentals iedereen alvast een leuk complimentje op 1 maart, traditioneel complimentendag.