Persoverzicht: maart

14 maart 2019

                                                                             Week 14/03 - 21/03

OCMW-raad start na middernacht? Raadsleden krijgen dubbele zitpenning

Het Laatste Nieuws

De gemeenteraadsleden van Eeklo hebben maandagavond een marathonzitting van zes uren gehouden, en krijgen daar een dubbele zitpenning voor.Gertjan Blomme en Filip Smet van Jong CD&V willen die extra zitpenning alvast niet, en gaan die afstaan aan een goed doel. “Via Facebook hebben we snel een oproep gelanceerd”, zegt Gertjan Blomme. “Na de vele inzendingen van tientallen goede doelen verkozen ze om hun euro’s te schenken aan de mensen van vzw Heldenhuis. Zij mogen binnenkort dus 300 euro op hun rekening verwachten.”

Leden van Jong CD&V vinden minder zwerfvuil

Het Laatste Nieuws

In totaal een dertigtal leden van Jong CD&V aangevuld met vrijwilligers trokken al voor de vijfde keer langs de Galmaardse straten om zwerfvuil op te ruimen. Ook enkele mensen van de vzw Zonnelied kwamen helpen. Volgens sommige deelnemers die er de laatste jaren telkens bij waren, lag er dit jaar minder afval langs de kant van de weg. 

Wie wordt het slimste team van HERNE?

Editiepajot

Op vrijdag 29 maart  organiseert Jong CD&V Herne zijn tweede editie van ‘Wie wordt het slimste team van Herne’? Met verwijs naar Carnaval Halle dat ook dat weekend hoogtij viert staat ook deze quiz volledig in het teken van ‘Carnaval’. Het belooft dus een dolle avond te worden. Wie verkleed deelneemt krijgt alvast extra-punten.

Week 07/03 - 14/03

Amper negentien jaar en nu al afdelingsvoorzitter

Het Nieuwsblad

Ze is nog maar net negentien jaar en toch is Kaat Pelkmans al unaniem verkozen tot voorzitster van Jong CD&V in Ravels. De studente communicatie­management volgt haar zeventien jaar oudere partijgenoot Femke Verheyen (36) op als leidster van de Ravelse ‘jonge wolven’.

Klimaatmars met grijpers, vuiniszakken en... frietjes

Het Laatste Nieuws

Op zondagnamiddag 17 maart zal Jong CD&V een zwerfvuilactie organiseren in Galmaarden. Elk jaar organiseert Jong CD&V een zwerfvuilactie in de straten van Galmaarden, Vollezele en Tollembeek. “Wij organiseren onze eigen klimaatmars, eentje door de Galmaardse straten met vuilniszakken en grijpers in de hand. Wij voorzien de nodige handschoenen, grijpers en zakken voor de mensen die komen meehelpen en iedereen is welkom”, vertelde gemeenteraadslid Veerle Dero (CD&V). Ze beginnen ter hoogte van huisnummer 43 in de Plaatsstraat in Tollembeek en na de actie krijgen de deelnemers gratis frietjes. 

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieƫn. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie