Persoverzicht: maart

14 maart 2019

                                                                             Week 21/03 - 29/03

Jong CD&V: "De angst om vanuit het centrum mensen te ontgoochelen werkt soms te verlammend"

Het Laatste Nieuws

In een opiniestuk roept Jong CD&V op tot “redelijke scherpte”. De jongeren pakken uit met vier duidelijke slagzinnen: “Gedaan met polarisering. Gedaan met loze beloftes. Gedaan met trage politiek. Wij eisen redelijkheid”. “Het vertrouwen in de politiek staat op een bedroevend niveau. We maken ons zorgen om de toekomst van onze samenleving. We eisen redelijkheid, maar laat die redelijkheid maar zo scherp mogelijk zijn. Ook vanuit het centrum kunnen we duidelijke keuzes maken”, zegt jongerenvoorzitter Sammy Mahdi.

CD&V geeft kans aan jongere generatie in nieuw bestuur

Het Laatste Nieuws

CD&V Dendermonde verjongt haar nieuw partijbestuur. Voorzitter Hendrik Verwaeren, die al eerder werd aangesteld, ziet zijn ploeg aangevuld met onder andere Ellen Cassimon (35) als ondervoorzitter en Reinout Remmery (41) als secretaris. “Bij de lijstvorming van de jongste gemeenteraadsverkiezingen was het al duidelijk dat CD&V Dendermonde voor een mix van ervaring en vernieuwing door verjonging ging”, zegt Verwaeren. “Die beweging trekken we door in het nieuwe bestuur van de lokale afdeling. Bij de verkiezingen was het immers overduidelijk dat de inwoners van deze stad jonge kandidaten steunen. Een verjongingsbeweging is een logisch gevolg. We zetten hiermee in op de lange termijn.” Valens Izere (23) en Els De Waele (33) staan aan het roer van respectievelijk Jong CD&V en Vrouw & Maatschappij. Ook zij versterken het partijbestuur.

                                                                             Week 14/03 - 21/03

OCMW-raad start na middernacht? Raadsleden krijgen dubbele zitpenning

Het Laatste Nieuws

De gemeenteraadsleden van Eeklo hebben maandagavond een marathonzitting van zes uren gehouden, en krijgen daar een dubbele zitpenning voor.Gertjan Blomme en Filip Smet van Jong CD&V willen die extra zitpenning alvast niet, en gaan die afstaan aan een goed doel. “Via Facebook hebben we snel een oproep gelanceerd”, zegt Gertjan Blomme. “Na de vele inzendingen van tientallen goede doelen verkozen ze om hun euro’s te schenken aan de mensen van vzw Heldenhuis. Zij mogen binnenkort dus 300 euro op hun rekening verwachten.”

Leden van Jong CD&V vinden minder zwerfvuil

Het Laatste Nieuws

In totaal een dertigtal leden van Jong CD&V aangevuld met vrijwilligers trokken al voor de vijfde keer langs de Galmaardse straten om zwerfvuil op te ruimen. Ook enkele mensen van de vzw Zonnelied kwamen helpen. Volgens sommige deelnemers die er de laatste jaren telkens bij waren, lag er dit jaar minder afval langs de kant van de weg. 

Wie wordt het slimste team van HERNE?

Editiepajot

Op vrijdag 29 maart  organiseert Jong CD&V Herne zijn tweede editie van ‘Wie wordt het slimste team van Herne’? Met verwijs naar Carnaval Halle dat ook dat weekend hoogtij viert staat ook deze quiz volledig in het teken van ‘Carnaval’. Het belooft dus een dolle avond te worden. Wie verkleed deelneemt krijgt alvast extra-punten.

Week 07/03 - 14/03

Amper negentien jaar en nu al afdelingsvoorzitter

Het Nieuwsblad

Ze is nog maar net negentien jaar en toch is Kaat Pelkmans al unaniem verkozen tot voorzitster van Jong CD&V in Ravels. De studente communicatie­management volgt haar zeventien jaar oudere partijgenoot Femke Verheyen (36) op als leidster van de Ravelse ‘jonge wolven’.

Klimaatmars met grijpers, vuiniszakken en... frietjes

Het Laatste Nieuws

Op zondagnamiddag 17 maart zal Jong CD&V een zwerfvuilactie organiseren in Galmaarden. Elk jaar organiseert Jong CD&V een zwerfvuilactie in de straten van Galmaarden, Vollezele en Tollembeek. “Wij organiseren onze eigen klimaatmars, eentje door de Galmaardse straten met vuilniszakken en grijpers in de hand. Wij voorzien de nodige handschoenen, grijpers en zakken voor de mensen die komen meehelpen en iedereen is welkom”, vertelde gemeenteraadslid Veerle Dero (CD&V). Ze beginnen ter hoogte van huisnummer 43 in de Plaatsstraat in Tollembeek en na de actie krijgen de deelnemers gratis frietjes.