Persoverzicht november 2020

1 november 2020

JONGCD&V Houthalen belt senioren op in kader van de week van de Ouderen.

Deze week vindt de week van de ouderen plaats, Met de campagne 'Kopzorgen Verdienen Zorg' vraagt de Vlaamse Ouderenraad meer aandacht voor het psychisch welzijn van ouderen. In deze Coronatijden zeker een actueel thema!

Daarom besliste Jong CD&V Houthalen-Helchteren om samen met de voltallige fractie en communicatie, onze seniorenleden telefonisch te contacteren voor een babbeltje. Vaak hebben ouderen die tot de risicogroep behoren, de laatste maanden veel minder contact met anderen. Via deze weg willen we horen, hoe het nu met hen gaat en hen een hart onder de riem steken in deze bijzondere tijden.

Nathan Duhayon (24) is de nieuwe voorzitter CD&V: “Ik wil de dialoog met de bewoners niet uit de weg gaan”

Na 11 jaar als voorzitter van CD&V Heuvelland geeft voormalig burgemeester Bernard Heens de fakkel door aan Nathan Duhayon. “Onder een nieuwe slogan ‘#DurfAnders, Heuvelland uniek!’ en met een sterke ploeg, gaan we voor een frisse wind door onze afdeling”, zegt Duhayon.

We wensen Nathan heel veel succes! 

JONGCD&V bedankt leiding Zottegemse jeugdbewegingen met ‘bubbelbox’

Traditiegetrouw is het elk jaar op 23 oktober Dag van de Jeugdbeweging.

Een dag waarbij we doorgaans van ’s morgens tot ’s nachts de verscheidenheid aan jeugdbewegingen vieren en de leiding van al deze jeugdbewegingen bedanken. Net zoals de rest van 2020, zal deze dag ook op een andere manier gevierd worden. ‘Niettemin mogen we hen zeker niet vergeten te bedanken,’ zegt JONGCD&V voorzitter Robin De Cubber.

‘Ondanks de Covid-19-pandemie hebben onze jeugdbewegingen hemel en aarde verzet om deze zomer kampen te organiseren voor de vele Zottegemse jongeren. In moeilijke omstandigheden, hebben zij bewezen hoe sterk het jeugdwerk wel is in Zottegem.’

JONGCD&V Torhout - Ieder Kind een Sint

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde JONGCD&V Torhout samen met de KWB  een inzamelactie van speelgoed ten voordele van het CAW. Zo bezorgen ze Ieder kind een Sint, adus voorzitter van JONGCD&V Torhout Pieter Billiet. 

Lokale CD&V-afdeling steekt de Sint een handje toe met speelgoedinzameling

Corona zorgt ervoor dat heel wat kindjes de jaarlijkse ontmoeting met de Sint moeten missen. Om de Sint en vele kinderen een handje te helpen, doet CD&V Willebroek een oproep om gebruikt speelgoed te verzamelen. De lokale afdeling brengt ook ze een ‘virtuele’ Sint naar de huiskamers.

 
 
 
De Willebroekse CD&V-afdeling roept gezinnen op om de speelgoedbak te sorteren en daarbij te bekijken welke stukken klaar zijn voor een nieuw leven en er dus andere kinderen gelukkig mee te maken. “We mochten al heel wat respons op onze oproep ontvangen”, leggen de CD&V-jongeren Yoni Lauwers, Audrey Van Doorslaer en Gert Boey uit.

Jong CD&V Zele lanceert raamactie ‘Warme Wandel Woorden’

In tijden zonder aanraking hebben we meer dan ooit nood om aangeraakt te worden. Woorden zijn daartoe in staat. En ze zijn veilig. Jong CD&V Zele roept alle Zelenaars op om een positieve boodschap op hun raam te schrijven voor de vele fietsers en wandelaars in deze barre tijden.