Persoverzicht september 2020

1 oktober 2020

Ook in oktober staan onze lokale afdelingen niet stil. Ontdek hier waar ze mee bezig zijn:

Schepen zorgt voor bloemen op ieder graf

Op Allerzielen lag er op alle kerkhoven van Nieuwerkerken een roos bij de graven zonder bloemen. Het blijkt te gaan om een persoonlijk initiatief van Arnoud Nijssen, schepen van Sociale Zaken.

Helena Kinnaert volgt Jan Debroeck (+) op in de gemeenteraad

De 26-jarige Helena Kinnaert uit Hakendover zal donderdag de eed afleggen als nieuw gemeenteraadslid voor CD&V. Zij mag in de voetsporen treden van haar overleden collega, Jan Debroeck.

Jong CD&V: “Lerarentekort door corona? Zet mensen uit horeca- en eventsector voor de klas”

Jong CD&V Leuven pleit ervoor om het mogelijke lerarentekort in deze moeilijke coronatijd in te vullen met mensen uit de horeca- en eventsector. In Gent loopt er al een proefproject. “Zo’n project kan in Leuven ook toegepast worden en zelfs uitgebreid naar andere sectoren die nu stilliggen”, zegt David Dierick.

Minister Dalle in debat met Torhoutse jeugdbewegingen

Op uitnodiging van Jong CD&V Torhout kwam Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) naar een panelgesprek in het diocesaan dienstenhuis Groenhove.

Jong CD&V Poperinge vraagt perspectief voor verenigingen

In juni kende de Vlaamse regering 223.000 euro financiële steun toe aan stad Poperinge met als bedoeling om lokale cultuur-, jeugd- en sportverenigingen te ondersteunen. Voor Jong CD&V Poperinge mogen die middelen stilaan verdeeld worden nu de meeste verenigingen het werkjaar heropgestart hebben.

Jongste schepen van Vlaanderen (23) begint aan haar eerste werkdag: "Zot dat ik nu al op deze plaats zit"

Sinds gisteren is Romi Soors (CD&V) uit Lummen de jongste schepen van Vlaanderen. Ze begint vandaag aan haar eerste werkdag. Romi Soors is nog maar 23 jaar en wordt verantwoordelijk voor sport en de bibliotheek. "Ik denk daar niet altijd over na, maar het is toch zot dat ik zo jong al op deze plaats zit."

Lander Van Steen (21) vervangt Alex Verbergt tijdelijk als CD&V-gemeenteraadslid

Lander Van Steen (21) legde dinsdagavond zijn eed af als jongste gemeenteraadslid voor CD&V in Zoersel. Hij zal een half jaar zijn partijgenoot Alex Verbergt vervangen die herstelt van een operatie.