Persoverzicht oktober

8 oktober 2019

Ook in oktober staan onze lokale afdelingen niet stil. Ontdek hier waar ze mee bezig zijn:

JONGCD&V Ieper protesteert voor gemeenteraad tegen plannen de Leet

CD&V is niet van plan zich neer te leggen bij de plannen voor de Leet van het nieuwe stadsbestuur. De jongerenafdeling houdt vanavond voor de gemeenteraad een protestactie.

De heraanleg van de Leet domineert al enkele jaren het Ieperse politieke debat. Toen Aquafin grote rioleringswerken in de hele binnenstad aankondigde, besliste men om de inrichting van de hele buurt te herdenken: niet alleen De Leet maar ook het Sint-Maartensplein, het Astridpark en de Janseniusstraat.

Dubbelinterview Sammy Mahdi en Hendrik Bogaert

De nieuwe voorzitter van de CD&V zou wel eens Hendrik Bogaert of Sammy Mahdi kunnen heten, ook al willen ze dat zelf nog niet met zoveel woorden gezegd hebben. Knack bracht ze samen voor een gesprek. 'Een wazige centrumpartij zal nooit veel stemmen behalen, nergens.'

Voor de CD&V zijn het dagen van rijden en omzien. De Vlaamse regeringsdeelname ontlokte heel wat interne kritiek, het blijft onduidelijk of de partij nodig of gewenst is voor de nieuwe federale regering en half december vinden voorzittersverkiezingen plaats om een opvolger van Wouter Beke aan te wijzen. De zware verkiezingsnederlaag van 26 mei is ondertussen nog niet verteerd en de vraag welke richting de christendemocraten uit moeten, is evenmin beantwoord. In al die debatten laten Kamerlid Hendrik Bogaert en CD&V- jongerenvoorzitter Sammy Mahdi zich het luidst horen. Maar of ze straks zelf kandidaat-voorzitter zijn, hebben ze nog niet definitief uitgemaakt

JONGCD&V: Zorg eerst voor goede fietsstallingen voor je fietsers beboet

Jong CD&V Antwerpen heeft begrip dat de stad Antwerpen de chaos aan fietsen voor het Centraal Station wil oplossen, maar minder dat fietsers een boete riskeren. “Boetes kunnen alleen als er goede en voldoende fietsenstallingen zijn”, zegt Pieter De Cock (Jong CD&V).

70 kilo zwerfvuil uit berm rond afrit E40 gehaald

 
Jong CD&V Aalter heeft zaterdag een zwerfvuilactie gehouden en heeft op korte tijd maar liefst 70 kilo zwerfvuil uit de berm van de E40 afrit Gent gehaald.

De keuze voor deze locatie was snel gemaakt, want afritten blijven een aantrekkingspool voor zwerfvuil. “We verzamelden heel wat zwerfvuil op korte tijd, maar uiteindelijk is dit niets vergeleken met de vele inspanningen die bermmeesters en het team van Aalter Proper dagdagelijks leveren in dit verhaal”, zegt Michaël Canoot, voorzitter van Jong CD&V Aalter. “Als we de cijfers rond zwerfvuil bekijken merken we een dalende trend op, maar dat is niet genoeg. Elk jaar blijven we deze zwerfvuilactie op onze politieke agenda zetten.”