Persoverzicht: september

1 september 2019

Persoverzicht: september

Sammy Mahdi enige kandidaat-voorzitter bij Jong CD&V, maar sluit niet uit dat hij trapje hoger wil

Het Laatste Nieuws

Sammy Mahdi werd in 2017 verkozen tot voorzitter van Jong CD&V en wil er dus graag nog eens twee jaar bijdoen. De komende maanden gaat hij zijn project voorstellen in alle provincies. Op 16 november kiest het jongerencongres dan de nieuwe voorzitter en een nieuw nationaal bureau.

“Niet makkelijk om vrijuit te spreken”

“De komende jaren willen we met Jong CD&V meer wegen op de politieke agenda”, zegt Mahdi dinsdag. “We hebben twee verkiezingsjaren achter de rug waarin het niet altijd even makkelijk was om vrijuit te spreken. We moeten de jongste generatie de komende jaren duidelijk maken waar CD&V voor staat, we moeten hen overtuigen van de christendemocratie.”

Bij de jongste federale verkiezingen was Mahdi eerste opvolger in Vlaams-Brabant. Als Koen Geens opnieuw minister wordt, kan Mahdi naar de Kamer.

Tegelijk wordt hij ook genoemd als mogelijke voorzitter van de hele CD&V. “Ik heb erover nagedacht en sluit het niet uit”, zegt Mahdi. “Maar ik wil eerst afwachten wat de interne werkgroep op tafel legt.” De twaalf leden maakten een analyse van de verkiezingsuitslag, die volgende week zou worden voorgesteld. “Op basis daarvan moeten we kijken wat de beste opties zijn voor de partij”, zegt Mahdi. “Ik wil heel graag meewerken aan de vernieuwing van CD&V. We hebben nieuwe gezichten nodig, maar daarom niet per se op de stoel van de voorzitter.”

Jong CD&V Lier pleit voor fietslichtautomaten

Jong CD&V Lier-Koningshooikt pleit voor fietslichtautomaten in de stad. Want in de praktijk blijkt dat de kleine fietslichtjes vaak snel stuk zijn. Met zo'n automaat kan iedereen op elk moment een nieuw fietslicht aanschaffen. Voor Jong CD&V is nog meer zichtbaarbeid van fietsers en voetgangers een belangrijk strijdpunt. Dat zetten de leden vanmorgen nog eens extra in de verf tijdens hun jaarlijkse fietsersactie bij de start van het nieuwe schooljaar. In de stationsbuurt deelden ze aan passanten een reflecterende sleutelhanger uit. Straks meer in RTV Vandaag.

Jong CD&V Herne brengt jongeren thuis na fuif met feestbusje

 
Jong CD&V legt een feestbusje in in Herne om jongeren veilig naar huis te brengen na de fuif Chiro Kitch op zaterdag 7 september in De Kring in Herne. Op zaterdag 21 september wordt dit nog eens herhaalf naar aanleiding van de Foorfuif.

"We vinden het belangrijk dat jongeren in hun eigen gemeente op een veilige manier kunnen uitgaan. Om te vermijden dat jongeren laat in de nacht nog zelf achter het stuur kruipen, of dat ouders moeten opstaan om hun kroost op te halen, organiseren we zelf een BOB-dienst", verduidelijkt voorzitter Brent Roobaert. "We vertrekken tussen middernacht en 4 uur telkens aan De Kring en brengen jongeren die opstappen naar huis als ze in de zone met postcodes 1540 en 1541 wonen. Een ritje kost 1 euro per persoon".

"Vorig jaar redenwe voor het eerst met het feestbusje uit na Chiro Kitch en de Foorfuif, twee populaire jeugdfuiven in Herne. De reacties waren zo positief dat we beslisten dit opnieuw te doen", aldus Brent Roobaert.

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieƫn. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie