Persoverzicht: februari

7 maart 2019

Week 28/02 - 07/03

Na vertrek Ann Coopman: Jeroen Van Acker (32) wordt nieuwe schepen in Lievegem

Het Laatste Nieuws

Jeroen Van Acker (32) wordt voor CD&V de nieuwe schepen in Lievegem. Hij komt in het college nadat Ann Coopman vorige week om gezondheidsredenen uit de politiek stapte.

Voormalig schepen Betty Luyten voorzitter CD&V Lummen

Het Laatste Nieuws

Betty Luyten was eerder al schepen voor de partij in Lummen. Axel Geerts - het jongste gemeenteraadslid van Lummen - wordt voorzitter van jong CD&V. Hij studeert rechten en is ook secretaris van jong-CD&V Limburg. Hij wil meer jongeren betrekken bij de politiek. 

Week 21/02 - 28/02

Louis Vanderbeken, jongste Deerlijkse schepen ooit: "Iedereen moet meetellen"

Krant van West-Vlaanderen

Louis Vanderbeken is de komende zes jaar vijfde schepen van de gemeente Deerlijk. Met zijn 22 lentes is hij de jongste schepen ooit. Hij is bevoegd voor sociale zaken, welzijn, kinderen en gezin, senioren, sociale economie, gelijke kansen, erediensten, feestelijkheden en ontvangsten. "Allemaal zaken waardoor ik veel in contact met de mensen. Daar hou ik van."

Organisatoren evenement 'Diep' zijn Eeklonaar van het jaar

Het Nieuwsblad

Voor de achtste keer verkoos Jong CD&V Eeklo de Eeklonaar van het Jaar. Deze keer gaat de trofee naar het team achter de electro-events Diep. “We zijn heel blij met deze erkenning”, zegt medeorganisator/dj Sil Van Hecke.

Week 14/02-21/02

CD&V Turnhout kiest voor verjonging: zowel voorzitter als ondervoorzitter zijn slechts 25 jaar

Het Laatste Nieuws

De christendemocraten in Turnhout hebben een nieuw partijbureau gekozen. De partij gaat daarbij resoluut voor verjonging. Zowel voorzitter Carl Proost als ondervoorzitter Veronique Jonghbloet zijn nog maar 25 jaar.

Jong CD&V Waregem blaast nieuw leven in de werking

Krant van West-Vlaanderen

CD&V Waregem trok de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen naar de kiezer met heel wat geëngageerde jongeren. Doorheen de verkiezingscampagne werd het duidelijk dat 14 oktober 2018 geen eindpunt was voor hun samenwerking.