Wat als ik als student gevaccineerd word tijdens de examenperiode?

29 maart 2021

Studenten zijn bezorgd over de timing van de vaccinaties. De algemene uitrol van de vaccinaties komt dichterbij, en het wordt duidelijk dat studenten hun tweede prik misschien wel midden in de tweede examenperiode zullen krijgen. Ze vrezen dat de mogelijkheid bestaat dat ze omwille van een onfortuinlijk vaccinatiemoment een examenkans verliezen. 

Vlaams parlementslid, Brecht Warnez (JONGCD&V/CD&V), kaartte de bezorgdheden van de studenten aan tijdens de Commissie Onderwijs in het Vlaams parlement, van 25 maart, en verschaft nu duidelijkheid: 

Na het krijgen van de uitnodiging tot vaccinatie, kan je als student je vaccinatiemoment binnen de dertig dagen inplannen. Zo kan je zeker zijn dat je vaccinatiemoment niet samenvalt met een examenmoment. 

De kans dat je in de eerste dagen na de vaccinatie je minder goed voelt, blijkt klein te zijn. Mocht dit voor jou toch het geval zijn, dan gelden op dat moment voor jou de algemene regels bij ziekte. In het examenreglement van jouw onderwijsinstelling is er steeds een bepaling opgenomen over wat de procedure is bij ziekte. Deze algemene regel is dan ook voor jou van toepassing, zodat je geen examenkansen zal verliezen. 

Studenten, JONGCD&V has got yo back!