Orangelabs JONGCD&V

Wat zijn de visionaire antwoorden op de uitdagingen van morgen? JONGCD&V werkt momenteel aan een toekomstvisie voor 2019. Hiervoor richten we vijf Orange Lab's op. Heb je expertise in één van de onderstaande toekomstlabo's, laat dan van je horen en versterk ons team!

Klimaat

 • karl_lauwers

  Orangelab Voorzitter

  Karl Lauwers

JONGCD&V heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld rond klimaat en milieu. In deze Orangelab verzamelen we al onze klimaatexperten. We gaan op zoek naar oplossingen voor de uitdagingen waarmee ons klimaat geconfronteerd wordt. 

Economie & tewerkstelling

 • anton_de_ryckere

  Orangelab Voorzitter

  Anton De Ryckere

Orangelab Economie & Tewerkstelling wil onze jongeren aan het werk krijgen en de economie draaiende houden. Met de robotisering van onze samenleving is de arbeidsmarkt nu al een metamorfose aan het ondergaan. Het beleid mag niet achterblijven, au travail! 

Fiscaliteit & begroting

 • jan_vanderstraeten

  Orangelab Voorzitter

  Jan Vanderstraeten

Orangelab Fiscaliteit & Begroting zijn een aantal fiscale experten die ervoor kunnen zorgen dat we de begroting wel in evenwicht krijgen en mee nadenken hoe we kunnen komen tot rechtvaardige fiscaliteit. 

Veiligheid & defensie

 • jan_vanderhoeven

  Nationaal Bureaulid Beweging

  Jan Vanderhoeven

Orangelab Veiligheid & Defensie gaat aan de slag met één van de hot items: veiligheid. Hoe maken we onze samenleving veiliger? NAVO of Europees leger? Stroomstootwapens voor politieagenten, goed of slecht plan? Met deze werkgroep zijn we in ieder geval gewapend voor de toekomst. 

Jeugdwelzijn

 • tatjana_de_loecker

  Orangelab Voorzitter

  Tatjana De Loecker

Orangelab Jeugdwelzijn wilt onze jongeren gelukkiger maken. Digitaal zijn we meer verbonden dan ooit. En toch is de vereenzaming van onze maatschappij vooral bij jongeren alleen maar toegenomen. Hoe helpen we jongeren door het leven te huppelen? Team Jeugdwelzijn to the rescue. 

Werkgroep internationaal

 • bert_segier

  Internationaal Secretaris

  Bert Segier

 • adeline_bouche

  Werkgroep voorzitter

  Adeline Bouche

De Werkgroep Internationaal, is het forum van JONGCD&V voor uitwisseling van ideeen, opinies en voor debat over politieke aangelegenheden met een internationale dimensie. Daarnaast worden ook met regelmaat activiteiten georganiseerd die de Belgische buitenlandpolitiek en de internationale politiek belichten en bespreken.

De Internationaal Secretaris is het formele aanspreekpunt bij JONGCD&V voor buitenlandse politieke delegaties en de vaste vertegenwoordiger van JONGCD&V bij Youth EPP (YEPP), de jongerentak van de Europese Volkspartij. In die rol bereidt de Internationaal Secretaris inhoudelijk de standpunten van JONGCD&V voor tijdens de driemaandelijkse bijeenkomsten van YEPP, die telkens op een andere locatie binnen de Europese Unie plaatsvinden, en neemt hier actief deel aan. Een tweede lid vervolledigt de tweekoppige delegatie, na selectie.  

Samen vormen de Werkgroep en de Internationaal Secretaris het #TeamInternationaal van JONGCD&V.

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie