Orangelabs JONGCD&V

Wat zijn de visionaire antwoorden op de uitdagingen van morgen? JONGCD&V werkt momenteel aan een toekomstvisie voor belangrijke thema's.  Hiervoor richten we vijf Orange Lab's op. Heb je expertise in één van de onderstaande toekomstlabo's, laat dan van je horen en versterk ons team!

Klimaat

 • karl_lauwers

  Orangelab Voorzitter

  Karl Lauwers

Klik hier en maak je lid van onze Orange Lab Klimaat

JONGCD&V heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld rond klimaat en milieu. In deze Orangelab verzamelen we al onze klimaatexperten. We gaan op zoek naar oplossingen voor de uitdagingen waarmee ons klimaat geconfronteerd wordt.

Economie

 • anton_de_ryckere

  Orangelab Voorzitter

  Anton De Ryckere

Klik hier en maak je lid van onze Orange Lab Economie

Orangelab Economie wil onze jongeren aan het werk krijgen en de economie draaiende houden. Met de robotisering van onze samenleving is de arbeidsmarkt nu al een metamorfose aan het ondergaan. Het beleid mag niet achterblijven, au travail! 

Fiscaliteit

 • ortwin_huysmans

  Orangelab Voorzitter

  Ortwin Huysmans

 • rogier_vanherpe

  Orangelab Voorzitter

  Rogier Vanherpe

Orangelab Fiscaliteit zijn een aantal fiscale experten die ervoor kunnen zorgen dat we de begroting wel in evenwicht krijgen en mee nadenken hoe we kunnen komen tot rechtvaardige fiscaliteit. 

Klik hier en maak je lid van de Orange Lab Fiscaliteit

Mens & Technologie

 • jan_de_bruyne

  Orangelab Voorzitter

  Jan De Bruyne

Jeugdwelzijn

 • lore_baeten

  Nationaal Bureaulid Politiek

  Lore Baeten

Orangelab Jeugdwelzijn wilt onze jongeren gelukkiger maken. Digitaal zijn we meer verbonden dan ooit. En toch is de vereenzaming van onze maatschappij vooral bij jongeren alleen maar toegenomen. Hoe helpen we jongeren door het leven te huppelen? Team Jeugdwelzijn to the rescue. 

Klik hier en maak je lid van onze Orange Lab Jeugdwelzijn

Werkgroep internationaal

 • adeline_bouche

  Werkgroep voorzitter

  Adeline Bouche

De Werkgroep Internationaal, is het forum van JONGCD&V voor uitwisseling van ideeen, opinies en voor debat over politieke aangelegenheden met een internationale dimensie. Daarnaast worden ook met regelmaat activiteiten georganiseerd die de Belgische buitenlandpolitiek en de internationale politiek belichten en bespreken.

De Internationaal Secretaris is het formele aanspreekpunt bij JONGCD&V voor buitenlandse politieke delegaties en de vaste vertegenwoordiger van JONGCD&V bij Youth EPP (YEPP), de jongerentak van de Europese Volkspartij. In die rol bereidt de Internationaal Secretaris inhoudelijk de standpunten van JONGCD&V voor tijdens de driemaandelijkse bijeenkomsten van YEPP, die telkens op een andere locatie binnen de Europese Unie plaatsvinden, en neemt hier actief deel aan. Een tweede lid vervolledigt de tweekoppige delegatie, na selectie.  

Samen vormen de Werkgroep en de Internationaal Secretaris het #TeamInternationaal van JONGCD&V.

Klik hier en maak je lid van onze werkgroep Internationaal

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie