Bert De Brabandere

7 maart 2016

Welke auteur of acteur mag je leven vereeuwigen?
Mijn vrouw zou liefst hebben dat Koen Degraeve die rol speelt. Zij zal wel zichzelf spelen…

Stel: je bent geen politicus. Welke vakman is er aan jou verloren gegaan?
Sportjournalist. Dag en nacht kan ik naar sport kijken. Laat de sportzomer van 2016 maar komen!

Op welke manier heeft de ervaring uit de jongerenpolitiek je geholpen bij je politieke carrière?
Met vallen en opstaan leerde ik hoe omgaan met de pers, argumenteren, politieke feeling kweken,… het komt mij allemaal van pas op het kabinet van minister Hilde Crevits.

Wat is het meest beklijvende moment uit je jongerencarrière?
Ik heb in meer dan tien jaar zoveel prachtige herinneringen, als arro-, provinciaal en nationaal voorzitter. We hadden schitterende congressen en geweldige fuiven. Een ander hoogtepunt was dat meer dan 500 JONGCD&V’ers verkozen werden in hun gemeenteraad in 2006. Al die mooie momenten leverden mij ook warme vriendschappen op. Daarom dat ik samen met goede vriend Hans Knop en JONGCD&V de eerste JONGCD&V-Alumni wil organiseren.

Op welke verwezenlijking ben je het meest fier?
Samen met Kamerlid Dirk Claes zorgden we er met JONGCD&V voor dat jobstudenten hun 50 dagen vakantiewerk vrij kunnen spreiden over de zomer of weekends tijdens het schooljaar of een combinatie hiervan. Het was mijn eerste kennismaking met parlementair werk en na veel overleg leverde het ook resultaat op. Heel leerrijk en ik was apetrots wanneer jongeren mij nadien vertelden dat de ‘nieuwe regeling’ hen vooruithielp.

Wie is de meest inspirerende persoon die je recent hebt ontmoet?
Paul Van den Bosch, de trainer van Sven Nys. Een echte vakman. Coach, vriend, psycholoog. Hij haalt op een wetenschappelijk onderbouwde manier het maximale uit zijn atleten.

Je mag voor één dag in de huid van iemand anders kruipen. Wie kies je en waarom?
Linda De Win. Als je al enkele jaren heel intens de politiek volgt, moet het fantastisch zijn om eens enkele politici aan de tand te voelen. En dan heel goed doorvragen en verwijzen naar uitspraken uit het verleden.  Heerlijk!

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie