'Den Henk' wint CD&V-award!

8 juni 2015

De CD&V-awards zijn de prijzen voor lokale afdelingen die het afgelopen jaar iets bijzonders gepresteerd hebben. JONGCD&V Hechtel-Eksel werd er genomineerd in de categorie ‘Best story’ oftewel ‘Goed gezindste verhaal’. Ze eindigden uiteindelijk op een knappe tweede plaats en staken zo die prijs in hun achterzak.

“Ik ben ervan overtuigd dat het enthousiasme van alle leden van JONGCD&V Hechtel-Eksel hebben bijgedragen aan het mooie verhaal dat we afgelopen jaar hebben kunnen brengen,” vertelt jongerenvoorzitter en gemeenteraadslid Dieter Jannis. “Het zijn stuk voor stuk heel gemotiveerde toptalenten die hun toekomst in eigen handen willen nemen. En dat zie je. Dat enthousiasme is wat ons een bruisende afdeling maakt met een duidelijke visie op de toekomst.”

Vorig jaar organiseerden de jonge christendemocraten verschillende leuke activiteiten en acties voor de Hechtel-Ekselse inwoners. Ze brachten bijvoorbeeld verschillende mensen een Valentijnsontbijt op bed en schreven naar aanleiding van gedichtendag niet minder dan 400 gedichtjes, die ze in oranje enveloppen in de dorpskernen hadden opgehangen. Wie een gedichtje ‘plukte’, kon er één terugsturen om een leuke prijs te winnen. “Een verdiende award voor JONGCD&V Hechtel-Eksel: zowel op creatief vlak als wat hun enthousiasme betreft zijn het toppers!”, aldus Wim Soons, nationaal voorzitter van JONGCD&V. Ook vanwege de redactie een dikke proficiat!