Nieuws in de Beweging

24 juni 2016

Antwerpen

Voor de tweede maal op rij organiseerde JONGCD&V Provincie Antwerpen haar Valentijnsweekend in de Hoge Rielen. Meer dan dertig jongeren verzamelden om samen met Jef Van den Bergh te brainstormen over mobiliteit, in de namiddag bogen ze zich over de ETHICA-congrestekst. Paul Destrooper van LEIF en Servais Verherstraeten loodsten ons door de ethische discussies over euthanasie en de rol van het individu in de gezondheidszorg. Antwerpen is voorbereid op het ETHICA-congres! Na een heerlijke spaghetti toonden Wim Soons en Kris Verbeeck op de karaoke dat kunnen zingen wel degelijk een voorwaarde is om voorzitter te kunnen worden vanuit de provincie Antwerpen. Een geslaagd Valentijnsweekend, met inhoud en heel wat enthousiaste, nieuwe jongeren!

Limburg

JONGCD&V Genk nodigde jongeren van verschillende verenigingen uit om te brainstormen over horeca en evenementen voor jongeren in Genk. Naast hoofdleiding uit jeugdbewegingen, waren ook jeugdwelzijnswerkers, jonge café-uitbaters en leden van de dienst Jeugd aanwezig. “Na twee uur brainstormen, kwamen er heel wat ideeën naar boven. Iedereen was het erover eens dat Genk nood heeft aan een horeca- en uitgaansplein”, aldus voorzitter Wouter Warnants. De ideeën van deze brainstormavond worden aan de burgemeester en aan de schepen van Jeugd van Genk bezorgd.

Oost-Vlaanderen

JONGCD&V Deinze trok met hun 'idee-fiets' door de stad. Met deze gepimpte bakfiets bezochten ze alle speelpleinen om de kinderen te laten dromen over hun ideale Deinze. "Kinderen hebben een open en eenvoudige kijk op het leven, terwijl wij volwassenen het soms nodeloos ingewikkeld maken", legt voorzitter Stephanie Debeurme uit. De ideeën worden gebundeld en bezorgd aan het stadsbestuur.

Vlaams-Brabant

Met paasmaandag organiseerde JONGCD&V Herne haar paaseierenraap. In de tuin van het Dominicanessenklooster konden kinderen naar hartenlust paaseitjes bij mekaar sprokkelen.

West-Vlaanderen

JONGCD&V Zedelgem reikte het Gouden Egeltje uit, de prijs voor iemand die zich inzet op sociaal-cultureel vlak voor de gemeente. Dit jaar ging de prijs naar Kathleen Storme, die al jaren actief is in het verenigingsleven en Zedelgem elke dag opnieuw een beetje meer kleur geeft. Proficiat!