Nieuws in de Beweging

22 december 2015

Antwerpen

JONGCD&V Hemiksem zette haar schouders onder Rode Neuzen Dag, de bekende liefdadigheidsactie ten voordele van kinderen met psychische problemen. Samen met de lokale afdeling van Vrouw & Maatschappij zetten ze op de markt een standje op, waar er ook soep werd verkocht. “De actie was een succes. Alle rode neuzen werden verkocht. Samen met de soep was dat goed voor 454 euro. Dat bedrag ronden we graag af naar 500 euro”, zegt JONGCD&V-voorzitter Glenn Van de Wauwer.

Limburg

JONGCD&V Tongeren organiseerde hun tweede Tongerse Comedy Night in café De Chili op de Grote Markt. Maar liefst 7 komische talenten maakten hun optreden, waarvan 2 Tongenaren.
De avond werd afgesloten met een optreden van coverband The Peanuts. Het werd een geslaagde avond en ze kijken alweer reikhalzend uit naar de volgende editie.

Oost-Vlaanderen

De regio’s Dender en Waas sloegen de handen in mekaar voor hun jaarlijkse gezamenlijke bowlingavond. Onder het genot van een natje en een droogje werden verschillende spelletjes gespeeld. Strike!

Vlaams-Brabant

Ook JONGCD&V Gooik was in de ban van de Rode Neuzen Dag. Na een campagne op de Gooikse jaarmarkt en aan een lokale supermarkt, werd de kers op de taart gezet op de slotavond ‘U komt trog ook?’, doorspekt met verscheidene optredens. Burgemeester Michel Doomst dropte enkele rhymes en de avond werd afgesloten met een Cuberdonfuif. De maandenlange campagne leverde maar liefst 4.500 euro op.

West-Vlaanderen

JONGCD&V stuurt zijn zonen uit, maar laat ze ook regelmatig weer binnen. In Koksijde nodigden de jongeren oud-voorzitter en Europarlementslid Tom Vandenkendelaere uit, voor een uiteenzetting over de vluchtelingencrisis en de aanslagen in Parijs. Na de vragenronde was er nog een gezellige receptie. JONGCD&V Koksijde kijkt met een goed gevoel terug op de avond: “alvast zestig mensen die een genuanceerd WIJ-verhaal meenamen naar huis!”

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieƫn. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie