Werkgroepen JONGCD&V

Wat zijn de visionaire antwoorden op de uitdagingen van morgen? JONGCD&V werkt momenteel aan een toekomstvisie voor belangrijke thema's.  Hiervoor richten we werkgroepen op. Heb je expertise in één van de onderstaande toekomstlabo's, laat dan van je horen en versterk ons team!

Ethiek

 • lies_geirnaert

  Provinciaal voorzitter

  Lies Geirnaert

Etische kwesties zijn vaak de moeilijkste. Niet alleen bestaat er geen juist of fout, meningen kunnen ook ver uit elkaar liggen. Werkgroep ethiek brengt de moraalfilosofen van JONGCD&V samen. Wat is nu juist handelen? Welke normen en waarden zijn voor ons belangrijk? Interessant discussiemateriaal! 

Deze werkgroep gaat binnenkort van start!

Onderwijs

 • koen_vandecruys

  Werkgroep voorzitter

  Koen Vandecruys

Over het onderwijsbeleid in Vlaanderen is al heel wat gezegd en geschreven. Ook JONGCD&V is altijd nauw verbonden geweest aan het onderwijs. Het aantal tsjeven met een lerarendiploma op zak is niet meer te tellen. Al deze expertise bundelen we in de werkgroep onderwijs. Wat zijn de grootste uitdagingen in het onderwijs van vandaag? Hoe pakken we het lerarentekort aan?  

Deze werkgroep gaat binnenkort van start!

Green Deal

 • anton_de_ryckere

  Werkgroep voorzitter

  Anton De Ryckere

De Green Deal wil van Europa het eerste klimaatneutrale continent ter wereld maken. De uitstoot van kooldioxide moet omlaag en wat al uitgestoten is, moet uit de atmosfeer worden gehaald. Hoog tijd voor actie dus! De werkgroep Green Deal brengt de ecologische tsjeven samen. Weet jij hoe een klimaatneutraal Europa kan worden verwezenlijkt? Of wil je er graag eens over brainstormen met anderen? Aarzel niet en sluit je aan bij werkgroep Green Deal!

Klik hier en maak je lid van werkgroep green deal! 

Pensioenen

 • robin_de_cubber

  Werkgroep voorzitter

  Robin De Cubber

Ons pensioenstelsel staat op ontploffen, en dat vraagt een structurele aanpak. Wij willen later toch ook op pensioen gaan, alsook de generaties na ons. De voorstellen om onze minimumpensioenen te verhogen zonder bijkomende maatregelen, maakt van ons pensioen een tikkende tijdbom. Werkgroep pensioenen heeft daarom jou nodig om die bom te ontmantelen. Kom er snel bij, want de tijd is bijna om!

Klik hier en maak je lid van werkgroep pensioenen! 

Landbouw

 • laura_schurmans

  Werkgroep voorzitter

  Laura Schurmans

Innoveren is een sleutel voor een duurzame maatschappij. De uitdagingen voor de Vlaamse landbouw zijn niet min. Ze zijn vergelijkbaar met die van vele Europese landen, maar Vlaanderen is klein en dichtbevolkt. Deze sector heeft daarom een krachtdadig overheidsbeleid nodig. Als we de uitdagingen als een geheel bekijken, is het duidelijk dat er nood is aan systeeminnovatie. De landbouwsector kan deze uitdagingen niet alleen het hoofd bieden. Digitalisering, big data, circulaire economie, beter inkomen voor de boer, ander landgebruik: het vergt innovatie in businessmodellen. 

Klik hier en maak je lid van werkgroep landbouw!

Welzijn

 • kevin_maas

  Kevin Maas

Werkgroep welzijn wilt onze mensen gelukkiger maken. Digitaal zijn we meer verbonden dan ooit. En toch is de vereenzaming van onze maatschappij alleen maar toegenomen. Hoe komt het dat we niet allemaal door het leven huppelen? Hoe verhogen we de draagkacht van de samenleving? Team welzijn to the rescue. 

Deze werkgroep gaat binnenkort van start!

Diversiteit

 • chelsea_nshuti

  Werkgroep voorzitter

  Chelsea Nshuti

Elke mens telt. Dat is de eerste zin in onze partijstatuten, maar ook een visie die JONGCD&V wil uitdragen.  In onze superdiverse samenleving mogen we niet blind zijn voor racisme en uitsluiting. Werkgroep diversiteit denkt na over de vraagstukken die een multiculturele samenleving met zich meebrengt en past op 'elke mens telt' toe in de praktijk.

Werkgroep internationaal

 • thomas_belligh

  Werkgroep voorzitter

  Thomas Belligh

De Werkgroep Internationaal, is het forum van JONGCD&V voor uitwisseling van ideeen, opinies en voor debat over politieke aangelegenheden met een internationale dimensie. Daarnaast worden ook met regelmaat activiteiten georganiseerd die de Belgische buitenlandpolitiek en de internationale politiek belichten en bespreken.

De Internationaal Secretaris is het formele aanspreekpunt bij JONGCD&V voor buitenlandse politieke delegaties en de vaste vertegenwoordiger van JONGCD&V bij Youth EPP (YEPP), de jongerentak van de Europese Volkspartij. In die rol bereidt de Internationaal Secretaris inhoudelijk de standpunten van JONGCD&V voor tijdens de driemaandelijkse bijeenkomsten van YEPP, die telkens op een andere locatie binnen de Europese Unie plaatsvinden, en neemt hier actief deel aan. Een tweede lid vervolledigt de tweekoppige delegatie, na selectie.  

Samen vormen de Werkgroep en de Internationaal Secretaris het #TeamInternationaal van JONGCD&V.

Klik hier en maak je lid van onze werkgroep Internationaal

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie